Vége, de csak erre az évre: az utolsó nap a Szigeten

Minden fesztiválnál eljön az utolsó nap, akárhogy is próbálnak tenni ellene – ha nem is a szervezők, mert ők örülnek talán, hogy nyugalom lesz hamarosan, hanem a fesztivállátogatók. De az idei Sziget fesztivál ötödik (de valójában hetedik mint tudjuk) napján sem kell szégyenkezni, lesz itt látnivaló bőven, sőt, a fesztivál headlinere is ezen a napon lép színpadra.

Jó szokásunkhoz híven folytassuk a programajánlást délután négytől, hiszen mindenkinek szüksége van egy jó vasárnapi ebédre, és az utána érkező kötelező punnyadásra. Lássuk, mi is vár ránk a Sziget fesztivál utolsó napján.

Például a Turbo koncertje (16:00, MR2 színpad), ami kellő alapozás lehet a fél órával később kezdődő Danko Jones hangversenyre (16:30, Nagyszínpad). De aki ember, az nem sokáig marad, hiszen ötkor kezdődik az A38 színpadon Dj Bootsie és az ő Quartetjének koncertje, ami legalábbis kötelező gyakorlat mindenki számára. De aki esetleg mégse így gondolkodik, az az MR2 színpadon ajánljuk megtekintésre az Amber Smith produkcióját (17:00, MR2 színpad). A világzenét a mai ajánlóban a klasszikus Kaláka jelenti, a Szélkiáltókkal kiegészülve (17:30, Amfiteátrum-Pécs2010 színpad).

Este hatkor jön az újabb kötelező kör, az Irie Maffia aktuális fellépése a Szigeten (18:00, MR2 színpad, ahonnan még át is lehet érni minden késlekedés nélkül a Pécs2010 színpadára, ahol egy mini hiphop-est indul este héttől, Bankossal, Norbával-sel és Dj Kool Kaskoval (19:00, Amfiteátrum-Pécs2010 színpad), akiket majd az Akkezdet Phiai követ (20:00, Amfiteátrum-Pécs2010 színpad).

De legyünk egy pillanatra egy low-budget Marty McFly, térjünk vissza az időben egy kicsit, hiszen nem szabad elfeledkezni a Belmondoról (18:00, MTV Headbangers Ball – Rock színpad), a Maximo Parkról (18:00, Nagyszínpad), vagy a Besh-o-Dromról (18:15, Világzenei nagyszínpad). Sőt, ezen a napon lép fel a Supernem is, szintén a zenecsatorna színpadán (19:00, MTV Headbangers Ball – Rock színpad). Heaven Street Seven is lesz ma (19:45, MR2 színpad), ráadásul egyidőben az egyik fő fellépő Offspring koncertjével (19:45, Nagyszínpad).Hova menjünk, hova menjünk? Dilemma van ismételten, de már megszoktuk.

A történelmi hűség kedvéért említsük meg, hogy a ma valószínűleg túlsúlyban lévő MTV színpadon nem más, mint a magyar rock papája és pápája, Deák Bill Gyula himself osztja majd az észt és a kőbányai pofonokat (20:00, MTV Headbangers Ball – Rock színpad). Nem éppen közös a célközönség, de biztosan találhat közös hangot az rockszínpad hallgatósága az MR2-nél fellépő Pannonia Allstars Ska Orchestra közönségével (21:30, MR2 színpad). Mondjuk pogózni nem biztos, hogy kéne. Velük egy időben lép fel a nagyszínpadra a Sziget fesztivál 2009-es fejezetének egyik legnagyobb neve: a Faith No More. A teltház szinte garantált, reménykedjünk, hogy az időjárás is a kegyeibe fogadja eme jeles eseményt (21:30, Nagyszínpad).

Innen már a levezetés indul, de akárkikkel természetesen. Mistery Gang az MTV-nél (21:30, MTV Headbangers Ball – Rock színpad), Dj Haze a Színpadnál (22:30, Színpad), Dj Izil vs. Lipi Brown ft. KRSA a PASO kötelékéből (23:00, MR2 színpad), ugyanekkor Jazzékiel a Civil színpadon (23:00, Open – Civil színpad). És ha már eddig minden nap, most se menjünk el a táncdalfesztivál mellett, a Sziget fesztivál utolsó napján Csepregi Éva és Végvári Zoltán szórakoztatják (vagy legalábbis próbálják) majd a nagyérdeműt (23:00, PestiEst – VOLT terasz). De menni fog-e nekik? Hát, meglátjuk…

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Füst a szemében Az örök vadászmezőkre költözött ő, akinek füst volt a szemében. A dal nélküle már sosem lesz ugyanaz. Tőle tanultuk milyen a világ. A dalai voltak a tükrök, mutatták milyen országban élünk. Nem mondhatja senki, hogy mindent tud a mögöttünk lévő éve...
Felzárkóztató képzés a Sziget előtt Mint minden fesztiválra, a Sziget fesztiválra sem lehet csak úgy kimenni. Főleg, hogyha egész hétre megy az ember, de ha csak néhány napra, akkor sem mindegy, hogy miképpen készül fel rá az egyszeri fesztiválozó. Ebben segítünk nektek egy rövid kis c...
Alternatívák a Szigeten: De Staat  Mielőtt búcsút intenénk az idei Szigetnek, végre elköszönünk a Világzenei Nagyszínpadtól, majd vigyázó szemünket az A38-WAN2 színpad programjának egyik ékkövére vetjük. Napjaink holland rockzenéjének legmeggyőzőbb és legviccesebb zenekara koncertezi...