Vége, de csak erre az évre: az utolsó nap a Szigeten

Minden fesztiválnál eljön az utolsó nap, akárhogy is próbálnak tenni ellene – ha nem is a szervezők, mert ők örülnek talán, hogy nyugalom lesz hamarosan, hanem a fesztivállátogatók. De az idei Sziget fesztivál ötödik (de valójában hetedik mint tudjuk) napján sem kell szégyenkezni, lesz itt látnivaló bőven, sőt, a fesztivál headlinere is ezen a napon lép színpadra.

Jó szokásunkhoz híven folytassuk a programajánlást délután négytől, hiszen mindenkinek szüksége van egy jó vasárnapi ebédre, és az utána érkező kötelező punnyadásra. Lássuk, mi is vár ránk a Sziget fesztivál utolsó napján.

Például a Turbo koncertje (16:00, MR2 színpad), ami kellő alapozás lehet a fél órával később kezdődő Danko Jones hangversenyre (16:30, Nagyszínpad). De aki ember, az nem sokáig marad, hiszen ötkor kezdődik az A38 színpadon Dj Bootsie és az ő Quartetjének koncertje, ami legalábbis kötelező gyakorlat mindenki számára. De aki esetleg mégse így gondolkodik, az az MR2 színpadon ajánljuk megtekintésre az Amber Smith produkcióját (17:00, MR2 színpad). A világzenét a mai ajánlóban a klasszikus Kaláka jelenti, a Szélkiáltókkal kiegészülve (17:30, Amfiteátrum-Pécs2010 színpad).

Este hatkor jön az újabb kötelező kör, az Irie Maffia aktuális fellépése a Szigeten (18:00, MR2 színpad, ahonnan még át is lehet érni minden késlekedés nélkül a Pécs2010 színpadára, ahol egy mini hiphop-est indul este héttől, Bankossal, Norbával-sel és Dj Kool Kaskoval (19:00, Amfiteátrum-Pécs2010 színpad), akiket majd az Akkezdet Phiai követ (20:00, Amfiteátrum-Pécs2010 színpad).

De legyünk egy pillanatra egy low-budget Marty McFly, térjünk vissza az időben egy kicsit, hiszen nem szabad elfeledkezni a Belmondoról (18:00, MTV Headbangers Ball – Rock színpad), a Maximo Parkról (18:00, Nagyszínpad), vagy a Besh-o-Dromról (18:15, Világzenei nagyszínpad). Sőt, ezen a napon lép fel a Supernem is, szintén a zenecsatorna színpadán (19:00, MTV Headbangers Ball – Rock színpad). Heaven Street Seven is lesz ma (19:45, MR2 színpad), ráadásul egyidőben az egyik fő fellépő Offspring koncertjével (19:45, Nagyszínpad).Hova menjünk, hova menjünk? Dilemma van ismételten, de már megszoktuk.

A történelmi hűség kedvéért említsük meg, hogy a ma valószínűleg túlsúlyban lévő MTV színpadon nem más, mint a magyar rock papája és pápája, Deák Bill Gyula himself osztja majd az észt és a kőbányai pofonokat (20:00, MTV Headbangers Ball – Rock színpad). Nem éppen közös a célközönség, de biztosan találhat közös hangot az rockszínpad hallgatósága az MR2-nél fellépő Pannonia Allstars Ska Orchestra közönségével (21:30, MR2 színpad). Mondjuk pogózni nem biztos, hogy kéne. Velük egy időben lép fel a nagyszínpadra a Sziget fesztivál 2009-es fejezetének egyik legnagyobb neve: a Faith No More. A teltház szinte garantált, reménykedjünk, hogy az időjárás is a kegyeibe fogadja eme jeles eseményt (21:30, Nagyszínpad).

Innen már a levezetés indul, de akárkikkel természetesen. Mistery Gang az MTV-nél (21:30, MTV Headbangers Ball – Rock színpad), Dj Haze a Színpadnál (22:30, Színpad), Dj Izil vs. Lipi Brown ft. KRSA a PASO kötelékéből (23:00, MR2 színpad), ugyanekkor Jazzékiel a Civil színpadon (23:00, Open – Civil színpad). És ha már eddig minden nap, most se menjünk el a táncdalfesztivál mellett, a Sziget fesztivál utolsó napján Csepregi Éva és Végvári Zoltán szórakoztatják (vagy legalábbis próbálják) majd a nagyérdeműt (23:00, PestiEst – VOLT terasz). De menni fog-e nekik? Hát, meglátjuk…

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Hogy biztonságban érezd magad: rendőrök a Szigeten Mielőtt bárki azt hinné, hogy a BRFK szigetes tevékenysége kimerül a sünök osztogatásában, el kell mondanunk, hogy a rend -- nem mindig annyira -- zord őrei a nap 24 órájában figyelnek ránk. Rendőr-sajtós dzemborin jártunk. Elsőre azért kicsit félelm...
Alternatívák a Szigeten: 08001  Mai főszereplőnk egy zenekar, ami nem is zenekar, egy helyről, ami nem is létezik. Aki a hipertrendi Ting Tings nagyszínpados koncertjét túl hipernek és túl trendinek találja, jobban teszi, ha belekukkol a 08001 fellépésébe. Nem is feltétlenül a zen...
Legalább nem röfög – Sziget 4-5 Böngészve a kínálatot, már jóval a sziget előtt láttam, hogy szombaton nem leszek koncertekkel elkényeztetve. Beszélgetve többekkel megtudhattam, hogy nem csak én éreztem magam zeneileg elhanyagolva. Vígasztalni ez nem vígasztalt, de meglepett, hogy ...