Ska-P kétszer

Nos, a Ska-P koncert pont olyan volt mint amilyet vártunk, talán egy kicsit jobb. Por nem volt, az időjárás sem tüzelte az egyébként is forrósodó hangulatot, és a népek barátságának jegyében az internacionális és multikultúrális buli azonnal és a legvadabb módon indult be, amint nem sokkal hat óra után színpadra léptek a spanyol baloldal dalos lelkű zászlóvivői.

A vad bulit értsük szó szerint, a maga összes pozitív összetevőjével. A keverőpultól öt méterre már olyan daráló volt, mint máshol a színpad előtti részen, vagy még ott sem. A harmadik számra sikerült a hőmérsékletet jó pár fokkal feljebb tornázni (illetve táncolni), és az oxigén molekulák jelentős részét elhasználni, pedig a fieszta még csak ekkor kezdődött. Ami aztán töretlen volt végig, annak ellenére, hogy látható és hallható módon a közönség nagy része nem tette még magáévá az új albumot. Természetesen a Ska-P slágerek mellett megint combos szerepet kaptak a Pipi jelmezes megnyilvánulásai a hozzájuk tartozó agitprop kisérőszövegekkel,  persze most is megkapta a magáét mindenki: a kapitalisták, a rendőrök, az egyházak, és persze az USA is, ez utóbbi többször. Ezeket a kiegészító elemeket lehet komolytalannak, meg demagógnak nevezni, de ez egy Ska-P bulihoz hozzátartozik, kb. úgy mint a Rammsteinhez a tűzijáték.

Megvolt az összes nagy sláger, a Cannabisra azok a junkiek is bevetették magukat a tömegbe akik egyébként nem nagyon szoktak efféle szocializációs tevékenységben részt venni, és a testméretük sem predesztinálja őket az effajta táncmulatságra. A koncert végére akusztikus támogatás keretében valódi mediterrán fieszta alakult ki, és ha nem lennének durván pejoratív képzettársításaim a vonatozással kapcsolatban, akkor én is beszálltam volna a hosszan kígyózó nemzetközi szerelvénybe. A hangulat mindenesetre a tetőfokára hágott, és a ráadás nóta a Vals del Obrero a szokásosnak mondható közönségénekeltető verzióban pedig csodás búcsú volt.

Miután kihevertük a fáradalmainkat, adta magát az ötlet, hogy rövid bóklászás és terepszemle után megnézzük a Ska-Pécs nevezetű Ska-P tribute formációt fél tíztől az Afro Színpadon. Nem kellett csalódnunk! A hangosítás a Sziget gyakorlatának megfelelően borzalmas volt ugyan, de valahogy túltettük magunkat azon, hogy még mindig nem sikerült megfelelő technikai stábot verbuválni a kis színpadokra. És ehhez nagyszerű segítséget kaptunk a zenekartól, akik remek hangulatot teremtettek és tökéletesen interpretálták a Nagyszínpados példaképeik nótáit, és még az a pár saját szám is, amit lenyomtak teljesen rendben volt. A közönség hasonló volt, mint a Nagyszínpad előtt, sőt akadt, akit ismerősként üdvözölhettünk. Viszont a térkihasználás szellősebb volt, aminek eredményeképp nem kellett annyit küzdeni a levegő után, de mozgástérrel arányosan nőtt a pogó durvasága.

Azzal pedig a kék foltjaim száma…

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Alternatívák a Szigeten: Calexico Sorozatunkban megpróbálunk az ínyencek kedvére tenni és olyan előadókat bemutatni, akik nem feltétlenül tűnnek egyértelmű választásnak, ettől függetlenül rendkívül fontosak és érdekesek. Az egyik legkülönlegesebb csemegét rögtön az első nap tartogatj...
A harmadik napon Kezdem két erősen Szigethez/Óriási blogunkhoz köthető jó hírrel: Egyrészt a pénteki napon sikerült mintegy másfél percben exclusive szigorúan szóbeli megállapodást kötni egy egri pólógyártó hiénával, aki egy esetleges megrendelés esetén 2 napon belül...
sziget 2009 – 4-5. nap Tegye fel a kezét az, aki begyűjtött egy fasza kis náthát a szigeten! Te is? Szar ügy. Miközben zsével együtt felnyújtom a kacsóm, azon filózom, hogy a frászba sikerült pont most kidőlnöm, amikor a feszkók történetére egyáltalán nem jellemző módon vé...
 • Esox

  Tényleg zseniális volt. Volt szerencsém SzuperApuval végigpogózni minkét koncertet 😉 Aki kihagyta, bánhatja, ahogy én is bánom, hogy 2005-ben nem mentem ki…

 • én pont fordítva hallottam:
  http://hannibal.blog.hu/2009/08/13/kisszinpad

 • Esox

  max fordítva olvastad…én mindkettőn ott voltam és mindkát buli atom volt. Az afro szinpadon gyalázatos hangosítás volt, de csapat nagyon jól nyomta. És hogy nem volt lökdösődés? Kicsit keményebb pogó ment a ska-pécsen, mint a ska-p-n.

  Na de mind1, nekünk meg volt az élmény

 • Puszedli

  Imádtam annyira jól éreztem magam és minenki nagyon jó fej volt!!!! Ez volt az első Sziget amin voltam, aki fiatalon nem megy a szigetre az egy bf.

 • Feri

  A Ska-P dühöngő után a tribute-re is elmentünk, de azon már a s*ggemen vettem a levegőt. Tegnap viszont járni se bírtam, de magamra vessek. A 10mpercenkénti badiszörfösök kissé fárasztóak voltak 🙂

 • Tényleg…, a bodysurf kimaradt a beszámolóból, pedig abból is átlagon felüli volt a felhozatal (persze nem a Ska-Pécsen, bár ott is próbálkoztak.)
  (És szeretném azt is megjegyezni, hogy a nyolc napon túli zúzódásaim most már kezdenek feketedni amitől még szebbek lesznek az emlékek! :D)