alternatív szigetajánló

Szóval akkor 5 napon át szigetelünk. Aki tankcsapdákat szedett, rockdiszkóra vágyott és manapság nem túl divatos elveket vallott, már bulizik, de a jónép – a jó nép – holnaptól özönlik a Hajógyárira, immáron nem is tudom, hányadik éve. Részemről a… nem, ezt sem tudom. Szóval sokadik.

Gondolom, a FAITH NO MORE mindenkinek ott díszeleg látnivalós lista élén olyan pé betűsek mellett, mint a PRODIGY, a PLACEBO vagy a PRIMAL SCREAM. Én nem is ezekre buzdítanálak, hisz úgy is összefutunk ott a harmadik sorban, és az egyikünk kifekszik, az biztos, hanem azokra az apróbb, de nagyobb figyelmet érdemlő előadókra, eseményekre irányítanám rá a tekinteted, akiket nem biztos, hogy ismersz vagy megismersz – de az is lehet, hogy csak én feltételezek keveset rólad, meg a médiáról.

Szerdán nem lesz túl sok dolgod: melegíts velem és ty-jal a csónakházban, vagy menj fákjúznni a nagyszínpadhoz, bánom is én, de aztán 11 felé vedd célba az A38/WAN2 színpadot, ahol a WHITE LIES-ban reinkarnálódott Joy Divisiont szemlélheted meg.

Csütörtökön korán kezdünk, de félő, hogy megbánjuk: a THE TING TINGS gyorsan romló bulipop, németül nem beszélek – a döglött gatyák amúgy is bűzlenek -, izlandiul viszont annál inkább, mármint ha zenéről van szó. Az 808 STATE legalább olyan jelentőséggel bír zenei tudatom formálásában, mint a nem rég itt járt Orbital, ráadásul ők még régebbi motorosok, szóval ha igazi oldschool rave-re vágysz, akkor 8 előtt légy ott az Arénában. Az 808 STATE többek között dolgozott Björkkel (nem meglepő) és a UB40-val (ez viszont annál inkább)… Anno rongyosra pörgettem ezt a számot a klipes VHS-emen:

Szintén a múltból jött, bár némi jelene is akad az egykori masszív támadó és lemezszerződéseivel kérkedő (érted: irónia) TRICKY-nek, akitől aztán mindenre lehet számítani Motorhead-átirattól kezdve kifordulásig és befordulásig. Mindenesetre tök jó lenne, ha Martin Topley-Bird is elkísérné, habár nem tudom, hogy ezek még együtt rúgják-e a lasztit.

Pénteken kincsvadászat helyett PENDULUM és PRODIGY lesz a menü, szombaton pedig mi sem természetesebb, hogy jelenlétünkkel tiszteljük meg az EDITORS-t és a KLAXONS-t, de őket te is el tudod helyezni a zenei palettán. Ellenben ha az egyre csököttebb Placebo helyett valami érdekesebb hangzásra vágysz, akkor gyere át velem az A38/WAN2-ra, ahol a német THE NOTWIST prüntyög gyerekdalokra emlékeztető érdekességeket hol akusztikus, hol elektronikus hangszerek segítségével, hol pedig vegyesen.

Mielőtt hazamennél, hajnali 1 körül ugorj be a Meduzába, ahol ANDREW WEATHERALL DJ-szettjére csodálkozhatsz rá. Azt csak remélni merem, hogy saját projectjeiből is szemezget, mert akkor a szettjében olyan hibrideket is hallhatsz, melyekben a The Cure köt házasságot az elektronikával.

Vasárnap COLDCUT-tal érdemes kezdeni és SQUAREPUSHER-rel kell zárni, nála őrültebb fazonnal úgy sem ütközhetsz aznap (kivéve Mike-ot, de ő alap). Valószínűleg olyan basszgitáros varázslást láthatsz az A38/WAN2-színpadon, amiről csak angyon odafigyelve tudod megállapítani, hogy tulajdonképpen nem is összevissza penget. Az is előfordulhat, hogy emberünk koncert közben legurít egy fél üveg Finlandiát.

A kommentekben újabb ajánlatokat lehet elsütögetni.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Felzárkóztató képzés a Sziget előtt Mint minden fesztiválra, a Sziget fesztiválra sem lehet csak úgy kimenni. Főleg, hogyha egész hétre megy az ember, de ha csak néhány napra, akkor sem mindegy, hogy miképpen készül fel rá az egyszeri fesztiválozó. Ebben segítünk nektek egy rövid kis c...
Alternatívák a Szigeten: Amadou & Mariam  Sorozatunk harmadik részében sem vagyunk hajlandóak elszakadni a Világzenei Nagyszínpadtól, ahol ma este Amadou és Mariam személyében a világ egyik legszeretnivalóbb duója lép fel, őket pedig vétek lenne kihagyni, még akkor is, ha közben a Prodidzsá...
második nap A die Toten Hosen koncert indította a csütörtöki Sziget élményhalmazt. Remek bulit csináltak, érezhető volt, hogy egy olyan zenekar áll a színpadon, aki nem ma kezdte a zenélést. A közönség is nagyon jól fogadta a műsort. A második zenei élményt a B...