alternatív szigetajánló

Szóval akkor 5 napon át szigetelünk. Aki tankcsapdákat szedett, rockdiszkóra vágyott és manapság nem túl divatos elveket vallott, már bulizik, de a jónép – a jó nép – holnaptól özönlik a Hajógyárira, immáron nem is tudom, hányadik éve. Részemről a… nem, ezt sem tudom. Szóval sokadik.

Gondolom, a FAITH NO MORE mindenkinek ott díszeleg látnivalós lista élén olyan pé betűsek mellett, mint a PRODIGY, a PLACEBO vagy a PRIMAL SCREAM. Én nem is ezekre buzdítanálak, hisz úgy is összefutunk ott a harmadik sorban, és az egyikünk kifekszik, az biztos, hanem azokra az apróbb, de nagyobb figyelmet érdemlő előadókra, eseményekre irányítanám rá a tekinteted, akiket nem biztos, hogy ismersz vagy megismersz – de az is lehet, hogy csak én feltételezek keveset rólad, meg a médiáról.

Szerdán nem lesz túl sok dolgod: melegíts velem és ty-jal a csónakházban, vagy menj fákjúznni a nagyszínpadhoz, bánom is én, de aztán 11 felé vedd célba az A38/WAN2 színpadot, ahol a WHITE LIES-ban reinkarnálódott Joy Divisiont szemlélheted meg.

Csütörtökön korán kezdünk, de félő, hogy megbánjuk: a THE TING TINGS gyorsan romló bulipop, németül nem beszélek – a döglött gatyák amúgy is bűzlenek -, izlandiul viszont annál inkább, mármint ha zenéről van szó. Az 808 STATE legalább olyan jelentőséggel bír zenei tudatom formálásában, mint a nem rég itt járt Orbital, ráadásul ők még régebbi motorosok, szóval ha igazi oldschool rave-re vágysz, akkor 8 előtt légy ott az Arénában. Az 808 STATE többek között dolgozott Björkkel (nem meglepő) és a UB40-val (ez viszont annál inkább)… Anno rongyosra pörgettem ezt a számot a klipes VHS-emen:

Szintén a múltból jött, bár némi jelene is akad az egykori masszív támadó és lemezszerződéseivel kérkedő (érted: irónia) TRICKY-nek, akitől aztán mindenre lehet számítani Motorhead-átirattól kezdve kifordulásig és befordulásig. Mindenesetre tök jó lenne, ha Martin Topley-Bird is elkísérné, habár nem tudom, hogy ezek még együtt rúgják-e a lasztit.

Pénteken kincsvadászat helyett PENDULUM és PRODIGY lesz a menü, szombaton pedig mi sem természetesebb, hogy jelenlétünkkel tiszteljük meg az EDITORS-t és a KLAXONS-t, de őket te is el tudod helyezni a zenei palettán. Ellenben ha az egyre csököttebb Placebo helyett valami érdekesebb hangzásra vágysz, akkor gyere át velem az A38/WAN2-ra, ahol a német THE NOTWIST prüntyög gyerekdalokra emlékeztető érdekességeket hol akusztikus, hol elektronikus hangszerek segítségével, hol pedig vegyesen.

Mielőtt hazamennél, hajnali 1 körül ugorj be a Meduzába, ahol ANDREW WEATHERALL DJ-szettjére csodálkozhatsz rá. Azt csak remélni merem, hogy saját projectjeiből is szemezget, mert akkor a szettjében olyan hibrideket is hallhatsz, melyekben a The Cure köt házasságot az elektronikával.

Vasárnap COLDCUT-tal érdemes kezdeni és SQUAREPUSHER-rel kell zárni, nála őrültebb fazonnal úgy sem ütközhetsz aznap (kivéve Mike-ot, de ő alap). Valószínűleg olyan basszgitáros varázslást láthatsz az A38/WAN2-színpadon, amiről csak angyon odafigyelve tudod megállapítani, hogy tulajdonképpen nem is összevissza penget. Az is előfordulhat, hogy emberünk koncert közben legurít egy fél üveg Finlandiát.

A kommentekben újabb ajánlatokat lehet elsütögetni.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

A ördög maga (Faith No More a Szigeten) Mike Patton, teljes valójában a sátán. Egy hiperőrült energia bomba, aki képes pezsgővel a kezében kisétálni a Nagyszínpadra. És még sok másra is. Én meg csak tátott szájjal bámultam az egészet, és olyanokat hajtogattam, hogy "ezt nem hiszem el, hát ...
sziget 2009 – 2-3. nap Daesu cizellált, ám nem feltétlenül finomkodó hétfői szerdai jelentéséhez én csak annyit tudok hozzátenni, hogy aki nem látta a SNOW PATROL-t, az tulajdonképpen nem maradt le semmiről: sekélyes és fantáziátlan Coldplay-utánzat, amiről pozitívumként a...
Vámpírok bálja (Plészbu a Szigeten) Ha már az Every You Every Me Sziget himnusz lett pár éve, nyilvánvaló, hogy a Placebo-nak a Nagyszínpadon a helye. Nekem meg az első sorban. Lett volna, ha nem pogózom ki magam 4 szám után. De annyira jó érzés az, amikor facsarod magadból a vizet és ...