Öltözzünk fesztiválra!

Te miben mész fesztiválra? Rászabadulsz a legújabb trendekre és mindegy eső van-e, vagy verőfényes napsütés, te csillogsz a tömegben? Vagy a funkció mestere vagy, és gumicsizmában tolod ha kell, esetleg a legszakadtabb pólódban, annak úgyis mindegy már? Vagy olyan rocker vagy, aki 36 fokban is bőrnadrágot húz bakanccsal? Végül is mindegy, mert a jó arány a lényeg, és megvan a tökéletes fesztivál öltözködés. De nézzük, miben nyomulunk idén a szabadban.

Az már kiderült, hogy mindegy vízparton megy-e a buli vagy a Lővérekben, a lányokról általában lekerül a felső, és dívik a fürdőruha. Minek is szenvednénk a forróságban. Ha meg esik, könnyebb megszáradni. Van persze aki esküszik, hogy a leégést megelőzve jobb pólót venni. Abból persze menőt. És ami menő az idén neon, és nagy feliratos. A nadrág meg rövid. Legjobb cicanacival és sportcipővel. Abból is Converse, természetesen kioldott fűzővel. De mehet a papucs is, mindenféle színekben és különféle lábköröm árnyalatokkal. Persze koszosabb leszel, de úgyis lemosod. Oké, a VOLT-on annyira nem, de a Balaton Soundon láttam én lányokat magassarkúban tipegni, meg persze a Szigeten is, leginkább a partysátrak körül. Komolyan riszpekt, ha nem esnek orra. De az összhatásért mindent. Persze viccesen hat a nagyon csillivilli felső, de mondom, Sound, az megjelenős fesztivál. Ki ne akarna jól kinézni a partyfotókon.Még ennyi Lacoste-ot és Hilfiger-t. Hogy az igazi, és persze a kamu D&G-ről ne is beszéljünk… A legjobb mégis abban amiben kényelmesen vagy, nem feszengsz a legnagyobb ugrálás közepette sem. Dobsz hozzá sminket és valami kiegészítőt (ha a karszalag nem lenne elég) és jöjjön aminek jönnie kell. Idén ott az a csomóféle neon napszemüveg, szívalakútól a csillagosig, majd megunják.

Fiúknak tavaly a kalap aratott és szintén a neon póló és a nadrág (!), amiből 2009-re is maradt, bár kicsit már megfakultak. A srácok is előszeretettel ledobják a felsőt, minek is, mindegy mennyire vagy kigyúrt, fesztivál van. Jó ide a legócskább cipő, úgyis szétrúgod. A sár alatt meg már a Nike pipa sem látszik. (mondom én, aki nem sajnálja a cuki balerinát sem, rendbe lehet azt hozni, na de lány is vagyok) Mert a fesztiválon bizony kosz van, amihez a fiúk jobban alkalmazkodnak a lányoknál, ismerjük el. Jó, a menő napszemüveg náluk sem marad el, és a belőtt séró sem, de nem esnek túlzásba. Persze az indie cicafarmer ideköszön, de már nem olyan mértékben mint tavaly. És kezdik megtanulni nem cinkesen hordani. A napszemüveg egyébként okos kellék, reggel elrejti a másnaposságot, délután nem megy szét a szemed a naptól, este meg bírod a stroboszkópot. Látni már úgysem látsz, mindegy, hogy fény van-e vagy sötétség.

Nem maradnak el a szubkultúrák kis lakói sem, csak fesztiválonként különböző az arányuk. Volton egészséges a keveredés. Vannak még béna zenekaros pólós rockerek mosatlan hajjal, de a hínárfrizkó Soundra eltűnik. Ott már mindenki borzasztóan trendi, egy hajszál nem áll ferdén. De tudod, feszten az a lényeg, hogy áthághatod a szabályokat. Amiben nem mennél végig Pesten amúgy, azt ide felveheted. És a gumicsizma is tud cuki lenni, annyi mintája van. Ezen a “nyáron” pedig főleg hasznos. Semmiért nem néznek hülyének. Már csak elsétálok a kék afroparókások, vagy a Manson rajongó darkok mellet, sziasztok.

És ami még nem volt, az a fesztiválos póló. Na ilyet megszállottak vesznek, gyűjtők, akik mutatják, hogy igen, idén is ott voltam. Meg azok akik kevesebb ruhát hoztak és nem lenne miben hazamenniük. Jó üzlet, okos üzlet. Ha mondjuk nem maradt már pénzed, akkor mindig akadnak sátrak, ahol van ingyen marketing póló. Na ez az, amit a feszten még oké, azon kívül viszont gáz felvenni. Maximum alvósnak. Viszont tapasztalat, hogy jó, ha van nálad mindig egy vékony pulcsi, váltáspóló, meg akár fehérnemű is, mert sose tudhatod, hol kelsz fel. És nem biztos, hogy abban a sátorban lesz váltáscucc.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Hidd el, megleszel nélküle… Sebtapaszt, testápolót, hasonló haszontalanságokat, plüss-, és főleg valódi állatot ne hozzon senki. /kaptárlakó/ Ne hozd ki a szüleidet, üvegtárgyat, ütő- és vágóeszközt, esernyőt, bármely mások testi épségét veszélyeztető és ún. a közbiztonságra k...
Mindenhol jó, de legjobb Sopron! – látni-, enni-, innivalók a Volt F... Hamarosan kezdetét veszi az idei Volt Fesztivál, amit mi már legalább annyira várunk, mint tüzelő kutya, hogy a drótkerítés megadja magát. Szóval nagyon. Ennek apropóján sűrűn emlegettük az idei koncerteket a szezon legizgalmasabbnak ígérkező fesztiv...
Mit vigyél magaddal a fesztiválra Váltás fehérnemű - mert ki tudja, hogy folytatódik az éjszaka (pl a womens secretben a kasszánál van kis dobozba pont erre a célra kitalált tanga pár száz forintért). Mobiltelefont, pénzt. /kaptárlakó/ Elsősorban a haverokat és óvszert! Az aktuális...
 • a fesztiválcucc egy egész tanulmányt érdemelne. 🙂

 • Írd meg! 🙂

 • Én a fesztiválokra általában dolgozni járok. makacs időjárás esetén a gumicsizma kincs :D. Sokáig tiltakoztam ellene, de rájöttem, hogy hasznos. Ha jól is néz ki, még bókokat is kapok.
  A fesztiválcucc kapcsán: keress képeket a Rockmaratonról. Ott voltak ám igazi gyöngyszemek. 😉

 • niksi

  én felveszek egy sima fekete gatyát meg egy atlétát meg tornacsukát azt ennyi:D de ha esik akkor valóban jól jön a gumicsizma… 😉
  jó szórakozást mindenkinek!=)

 • nekem az az egy bajom van a gumicsimmával, hogy nehéz, egyébként télleg kurvajól tudnak kinézni, és nyilván az az egyetlen ami télleg nem ázik be.
  egyébként nekem a cicanadrág-rövidnaci-póló kombó meg a farmer-atléta ami megy, ezekben tudok fesztelenül fesztezni 🙂

 • Converse, short/farmer, könnyű anyagú póló, lehetőleg melltartó nélkül, és keresztbe tehető minitáska, vagy övtáska.

 • jajaja, télleg a táska azolyan amiben minden fontos benne van (de ez majd egy köv post lesz, a fontos cuccokkal együtt :P)
  a converse amúgy azért is jó, mert ha el is ázik, gyorsan megszárad.

 • gumicsizma kihagyhatatlan, de nálam a converse-t az adidas váltja, az a tuti 🙂 mellette pedig flip-flop, rövid gatya, atléta a nyerő nálam.

  oké, hogy prémiumfeszt, de a magassarkún való billegést nem értem, leginkább a vicces kategóriába csúszik bele.

  napszemüveg este? nagyon gáz.

  szerintem.

 • Fehér ing, nyakkendő. Részemről…
  (Ha feltűnősködni akarok, akkor viszem a tündérhercegnőket. ;))

 • A gumicsizmának van létjogosultsága sárban. De ha valaki megmagyarázza nekem, hogy mi értelme van a gumicsizmának pl. a Váci utcában (ráadásul pomponos gumicsizma!!), annak fizetek egy valamit 🙂

  Amit én nem értek egyébként, a törökpasa-nadrág a csajokon. Biztos kényelmes, de legalább előnytelen az esetek 99.9%-ában.

 • hú, fényért magyarázok :)))

 • Praktikum ide vagy oda, én nem tudok megbarátkozni a gumicsizmák látványával, de ahogy a cikkben is írod, a cipők helyrehozhatóak fesztivál után. Érdekes, hogy a táskákkal épp ellenkezően járok mindig. A varrás mentén megülő koszt sosem tudom teljesen lemosni, úgyhogy ha ilyen helyre megyek, már előre beszerzek egy fesztiváltatyót, koszolható, pár száz forintos verziót, ami pont akkora, amekkorára feltétlenül szükség van (zsebkendő, személyi, pénztárca, mobil beleférjen, jó szorosan “összegöngyölve”). Fesztivál után kuka.

 • Telepatikus: te csak ne fényezz itt nekem, még így is jössz egyel! 🙂

 • helyrehozható a cipő??? áruljátok el a titkot, hogy hogyan, mert nekem még sosem sikerült, már több pár van otthon, amit szó szerint tönkrefesztiváloztam.
  a fesztiváli viseletemben mindig a tökéletes lábbeli megtalálása a kényes pont: legyen zárt, bírja a strapát, de puha is legyen, mintha nem is lenne semmi a lábamon.

 • Wetpaint, ha jobban belegondolok, lehet, hogy az alapszabály az, hogy össze sem koszoljuk. Annyira. 😉

 • hehe, így van 🙂

  és a cipő teljesen szerintem sem takarítható le…

 • cipő: na a köv tisztulós posztban lesz szó a cipőről. egyébként mosógép, öblítő program, előtte durva kefélés (na nemolyan, de azislehet eheheh csak annak nincsköze a cipőhöz). fehér cipők gumi részére hypó, de komolyan, az megoldás. nekem van egy fesztes adida superstartom is, évek óta bírja, nemtomhogy.

  táskák meg, nemtom, nekem nem koszolódnak úgy azok. inkább a cipő, meg a lábim 🙂

  és gumicsimmát uccára nem vennék fel én se, max fesztre és lehet idén szigetre beruházok egyre ha rossz idő lesz.

  tsch: én rohangáltam törökpasa pizsiben volton, kurvakényelmes volt, de estére monnyuk nem azt vettem fel 🙂

 • sunka lábakon csak akkor néz ki igazán jól a vicces gumicsizma, ha a viselőjének kisugárzása kompromisszummentes, perverz szexet sugall.

 • tornacipő, polo, térdnadrág, amolyan sokzsebes (pénz, papíroknak)

 • szabó

  Hali nem tudja valaki hol lehet reggae-s cipöt venni? o.O