A nyár koncertje: Ozomatli Zamárdiban

Ha tetszett a Che Sudaka a VOLT-on, akkoraz Ozomatliért meg fogsz őrülni a Balaton Soundon. Ilyen energikus latin alapú fúziós dolgot hiba lenne kihagyni, főleg egy olyan fesztiválon, mint a Balaton Sound.
Ha nem a mostanában szokásos időjárás lesz az uralkodó, akkor az egyik legjobb szabadtéri koncertje lehet ez az évnek!

Hogy miképpen is lehetne jellemezni a legjobban az Ozomatlit? Erre ők maguk adták meg a frappáns választ, egy korábbi interjú során:

“Vezetsz a Sunset Boulevardon, kikapcsolod a rádiót, és figyelsz, hogy milyen zene szól az elhaladó kocsikból. Mindegy, hogy hiphop, salsa, merengue vagy funk. Ez a kavalkád, ezen stílusok együttesen az Ozomatli.”

És ez így is van. az 1995-ben alakult, Los Angelesből származó zenekar egyszerűen nem skatulyázható be egy zenei stílusba sem. A város, ahonnan jönnek, olyan erővel szippantja magába a különböző stílusokat, legyen az akár dancehall, hiphop, salsa, cumbia, reggae vagy akár merengue, hogy abból nagyon nagy dolognak kell közbejönnie, hogy ne egy nagyszerű dolog süljön ki belőle. De ez esetünkben nem történt meg szerencsére.

A rengeteg tagcserén átesett zenekarnak állandó magja hat emberből áll: Asdru Sierra, Raul Pacheco, Justin Poree, Wil-dog Abers, Jiro Yamaguchi és Ulises Bella. Emlékezeteset alkotott velük Chali 2na, a pár éve feloszlott Jurassic 5 egyik rappere is, de ő már sajnos nincs velük, pedig Zamárdiban is nagyot ütne a “Superbowl Sundae”… De ott volt még dj-ként Cut Chemist is az első időkben, akik bár elhagyták a csapatot, megfelelő utánpótlás érkezett utánuk.

A folyamatosan koncertező csapat egyre magasabbra tört a népszerűség felé, voltak Santana előzenekara a Supernatural turnén, Grammy-t kaptak a 2004-es Street Signs című lemezükért, szerepeltek mozifilmekben, tv-sorozatokban. De ezek mellett is megmaradtak annak a zeneimádó brigádnak, akik mindig is voltak. Minden koncertjükön arra törekednek, hogy a közönség a lehető legjobban érezze magát. Márpedig a közönséggel nem szokott baj lenni.

Hölgyeim, figyelem: nyár lesz, Balatonpart, úgyhogy kéretik ennek szellemében kiválasztani a ruhatárból az aznapi outfitet! Nehogy meglássak bárkit nagykabátban!

Ozomatli
Balaton Sound, péntek | Heineken nagyszínpad | 18:00

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Szerintem Sound – Az első nap Striguláztunk, visszaszámláltunk, és végre itt vagyunk. A tegnapi nappal kezdetét vette a 3. Balaton Sound fesztivál Zamárdiban, ahol az elektronikus zene, a jazz, a techno, house és a chill legjobbjaival találkozhatunk.  Fesztblog különítményünk c...
Beszámoló: Balaton Sound, 4. nap Az utolsó napot a Nagyszínpadon kezdtük Röyksopp-pal, aztán később átmentünk a már-már törzshelyünknek számító a sátorba a Minus Showcase-re, ahol Richie Hawtin és kollegái zenéire tomboltunk. Méltó befejezése volt a fesztiválnak! Talán ezen a napo...
Péntek a Balaton partján – Balaton Sound 09/07/10 A Balaton Sound pénteki napjára ajánlót írni olyan, mint halottnak a csók. Túl sok értelme nincs, hiszen a bérleteseken és az élelmes, napijegyüket jó előre megvásárlókon kívül már csak szerencsével juthat be bárki is Zamárdi üdülőterületére július 1...