A nyár koncertje: Ozomatli Zamárdiban

Ha tetszett a Che Sudaka a VOLT-on, akkoraz Ozomatliért meg fogsz őrülni a Balaton Soundon. Ilyen energikus latin alapú fúziós dolgot hiba lenne kihagyni, főleg egy olyan fesztiválon, mint a Balaton Sound.
Ha nem a mostanában szokásos időjárás lesz az uralkodó, akkor az egyik legjobb szabadtéri koncertje lehet ez az évnek!

Hogy miképpen is lehetne jellemezni a legjobban az Ozomatlit? Erre ők maguk adták meg a frappáns választ, egy korábbi interjú során:

“Vezetsz a Sunset Boulevardon, kikapcsolod a rádiót, és figyelsz, hogy milyen zene szól az elhaladó kocsikból. Mindegy, hogy hiphop, salsa, merengue vagy funk. Ez a kavalkád, ezen stílusok együttesen az Ozomatli.”

És ez így is van. az 1995-ben alakult, Los Angelesből származó zenekar egyszerűen nem skatulyázható be egy zenei stílusba sem. A város, ahonnan jönnek, olyan erővel szippantja magába a különböző stílusokat, legyen az akár dancehall, hiphop, salsa, cumbia, reggae vagy akár merengue, hogy abból nagyon nagy dolognak kell közbejönnie, hogy ne egy nagyszerű dolog süljön ki belőle. De ez esetünkben nem történt meg szerencsére.

A rengeteg tagcserén átesett zenekarnak állandó magja hat emberből áll: Asdru Sierra, Raul Pacheco, Justin Poree, Wil-dog Abers, Jiro Yamaguchi és Ulises Bella. Emlékezeteset alkotott velük Chali 2na, a pár éve feloszlott Jurassic 5 egyik rappere is, de ő már sajnos nincs velük, pedig Zamárdiban is nagyot ütne a “Superbowl Sundae”… De ott volt még dj-ként Cut Chemist is az első időkben, akik bár elhagyták a csapatot, megfelelő utánpótlás érkezett utánuk.

A folyamatosan koncertező csapat egyre magasabbra tört a népszerűség felé, voltak Santana előzenekara a Supernatural turnén, Grammy-t kaptak a 2004-es Street Signs című lemezükért, szerepeltek mozifilmekben, tv-sorozatokban. De ezek mellett is megmaradtak annak a zeneimádó brigádnak, akik mindig is voltak. Minden koncertjükön arra törekednek, hogy a közönség a lehető legjobban érezze magát. Márpedig a közönséggel nem szokott baj lenni.

Hölgyeim, figyelem: nyár lesz, Balatonpart, úgyhogy kéretik ennek szellemében kiválasztani a ruhatárból az aznapi outfitet! Nehogy meglássak bárkit nagykabátban!

Ozomatli
Balaton Sound, péntek | Heineken nagyszínpad | 18:00

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Latin lakodalmas Zamárdiban: az Ozomatli a Balaton Soundon A Balaton Sound második napján kevésbé szerencsés időjárás mellett, de legalább már nem zuhogó esőben lépett fel az amerikai Ozomatli Heineken Nagyszínpadon. A kezdeti lanyha érdeklődést hamar feledtették a ritmusok, aminek köszönhetően hamar odatalá...
Percről percre a Balaton Soundon! Folytatódik a fesztiválszezon, így folytatódik kiváló tudósítássorozatunk is, ezúttal a Balaton Soundról. Zamárdi gyönyörű strandjáról jelentkeznek tudósítóink folyamatosan, hogy mindenről tájékoztassanak benneteket, így aki minket olvas, nem fog lem...
Ez történt a Balaton Sound nyitónapján Balaton Sound, első nap. Itt még volt esély a fürdőzésre, és a strandfílingre, ami minden Balaton Sound sajátja. Nézzük mi minden történt velünk az első napon, főleg a Samsung aréna környékén. Délután, kihasználva a jó időt még tudtunk egyet strand...