Hogy VOLT!

Teltházas zárónappal felülírta a tavalyi látogatói rekordját a VOLT. A zárónapon 25 ezren, a négy nap alatt 79 ezren szórakoztak a Hűség Városában. Béke és nyugalom volt jellemző a fesztiválra s a látogatók 1200 életet is megmentettek.

Esős kezdés után verőfényes véget ért a 17. VOLT fesztivál, ahol a Limp Bizkittől Marilyn Mansonig 220 zenekar és dj szórakoztatta a nagyérdeműt a négy fesztiválnap alatt. A legtöbben a zárónapon fesztiváloztak együtt, Marilyn Manson napján teltház volt a VOLT-on.

Nem csak a fesztivál közönsége, de a fellépők is remekül érezték magukat Sopronban. A Franz Ferdinand tagjai például bebicikliztek a belvárosba, Laurent Garnier stábja pedig helikopteres túrát tett a környéken. A Limp Bizkit tagjai, miután lejöttek a színpadról, hajnal 4-ig buliztak a Nagyszínpad mögötti backstageben. Hazafelé menet még betértek Sopron szélén egy hypermarketbe, ahol Fred Durst játékokat vett gyerekének, aki elkísérte őt Sopronba. A Franz Ferdinand énekese pedig lenyűgözve nézte a 30Y koncertjét a színpad széléről, majd úgy döntött, hogy a közönség soraiból csápoi Beck Zoliéknak. Marilyn Manson kis híján elkésett a VOLT-ról, a bécsi szállodáját ugyanis a VOLT sofőrjei, az éppen a városban zajló melegfelvonulás miatt nem tudták megközelíteni, így a kultikus sztár az utcán bámészkodva várt az autójára, a hatalmas érdeklődéssel kísért fellépése után hazafelé tartva pedig még betért a helyi Mc Donald’s-ba…

A VOLT négy napján a helyszínen alkotott EfZámbó István, valamint Pál Dániel és Pál Kálmán kortárs művészek, akik a Páneurópai Pikneikre emlékezve két Trabantot varázsoltak át. A Trabantfestés során szerephez jutott Fodor Tamás, Sopron polgármestere is, aki a VOLT szervevezőivel közösen ajándékozza majd el augusztusban a műalkotásokat.

Meglehetősen becsületesek a VOLT látogatói: a talált tárgyak osztályán ugyanis a tucatnyi szokásos, kevésbé értékes holmi mellett értékesebb eszközöket is leadtak a megtalálók, sőt akadt egy pénztárca is, melyben több tízezer forint volt. Ezerkétszáz életet is megmentettek a VOLTozók. A véradóbázison ugyanis a 4 nap alatt 400 adag vért vettek le a látogatóktól. Amint azt Gráczol Hajnalka, a Vöröskereszt soproni területi szervezet vezetője elmondta, egy adag vér 3 ember számára lehet akár életmentő is.

Magukra és egymásra is vigyáztak a VOLT látogatói. Ez derül ki abból, hogy a baleseti és a biztonsági ügyeleti jelentések semmi különös esetről nem számoltak be, amely példátlannak mondható egy ilyen méretű tömegrendezvény esetében.

A nagyszínpados zárókoncert végeztével elindult a fesztivál bontása és a teljes költözés 3 napig tart majd. A szervezők nagy figyelmet fordítanak arra, hogy semmi nyoma ne maradjon a bulinak: 150 ember takarít a rendezvény területén és a környező utcákban, mindent megtesznek azért, hogy Sopron lakói továbbra is büszkén és szeretettel gondoljanak Magyarország egyik legjelentősebb kulturális eseményére.

A fesztivál tehát most elbúcsúzik Soprontól, de egy év múlva újra visszajön, sőt, a rendszeresen felmerülő pletykáknak ellentmondva a VOLT és Sopron város vezetése örökre hűséget fogadtak egymásnak. Hiszen ma már 79000-en vallják: mindenütt jó, de legjobb Sopron!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Folk-hip-hop: Suhancos a VOLT-on Immár harmadik esetben igazolódott be, hogy amit nem hallgatok meg lemezről, azt meg tudom hallgatni élőben, és még élvezem is. A Suhancos már a harmadik féle hip-hop variáció volt, amit megnéztem a VOLT-on, és nagyon kellemesnek találtam. Elmentem...
A paródia kezdete: Bëlga a VOLT-on Az igaz, hogy tíz perccel a Belga nagyszínpados fellépése előtt még nem tömegeltek az emberek, de öt perccel előtte már igen, és a három égszínkék három részes öltönybe (meg persze sapkába) öltözött őrült le is tarolta őket rendesen. A Belga egyszerr...
Hip és hop: Ludditák a VOLT-on Tudatosan annyiféle zenére megyek a VOLT-on, amennyire csak tudok, attól függetlenül, hogy a rekoncepcióim mit mondanak. Ez egy jó dolog, hallgassatok meg ti is minél több zenét, akkor láttok ilyeneket is, mint a Ludditák, és lehet ugrálni. Senkit s...