Holnap indul a nyári őrület a Pannónia Fesztivállal!

Megállás nélkül érkeznek a kíváncsiskodók a Várpalota melletti Cseri-parkerdőhöz, hogy szemtanúi lehessenek a Pannónia Fesztivál építésének. Igaz, csak holnap 15 órakor nyitja kapuit az ország egyik legnagyobb zenei rendezvénye, sokan már kedden délután sátrat vertek a fesztivál területe mellett.

A Cseri-parkerdőben már az utolsó simításokat végzik, hogy csütörtöktől vasárnapig mindenki
önfeledten bulizhasson.

3 kilométer villanyvezeték, 2 kilométer kerítés, 200 méter kordon és 4 színpad telepítésén
van túl az a 150 ember, akik napok óta készülnek a fesztiválozók érkezésére. Közben kialakították 2500 zsáknyi homokból a plázst is, ami népszerű strandsportoknak, illetve a wakeskate-bemutató 300 köbméteres medencéjének ad helyet. Meglepte a szerevezőket, hogy nem csak a fesztivál területén, hanem azon kívül is nagy a sürgés-forgás.

– Lényegében non-stop jönnek a kíváncsiskodók, feltételezem, hogy Várpalotáról, és más környékbeli településről – mondta Mázló Imre, a Pannónia Fesztivál igazgatója. – Megállnak a kerítés mögött, nézelődnek, továbbállnak, aztán
megint és megint jönnek. A terület mellett már sokan lesátoroztak, hogy itt várják meg a kapunyitást.

A jegyvásárlók csütörtökön 15 órától léphetnek be. Holnap rögtön olyan hazai nagyágyúk
váltják egymást a Vodafone Nagyszínpadon, mint a Ghymes, a Kispál és a Borz illetve a Tankcsapda. Nem beszélve a Nyers exkluzív összeállásáról, melynek szintén első napon lehetnek szemtanúi azok, akik belesnek
a Wan2 Nagysátorba. További három helyszínen, a Port.hu Sátorban, a Malátabárban és a Jägerbárban szól a hangfalakból a zene május 31-ig. A fesztivál egyik fénypontjának szánják a szervezők a klasszikus
felállású Hobo Blues Band szintén exkluzív koncertjét. És még lesz 50 zenekar, többek közt Péterfy Bori, Quimby, Vad Fruttik, Irie Maffia, Depresszió és Road is.

A szervezők kérik, hogy a biztos bejutás érdekében a kijelölt helyeken, azaz a lottózókban,
a ticket express jegyirodáiban, illetve a fesztivál bejáratánál felállított pénztárakban vásároljanak belépőt a fesztiválozók. Jegyértékesítés nem folyik sem a fesztivál bevezető útján, sem Várpalota vonat- és buszpályaudvarán, sem a város egyéb területein. A 3 napos bérlet (péntektől vasárnapig érvényes) 2.100, a 4 napos
bérlet (csütörtöktől vasárnapig érvényes) 2.600 forintba kerül. 12 éves aluliaknak és kerekes-székeseknek a belépés ingyenes.

További információ:

www.pannoniafesztival.hu

5 thoughts on “Holnap indul a nyári őrület a Pannónia Fesztivállal!

  1. ha4nz

    Régen voltam ilyen pofátlan és magalázó fesztiválon! Mi az hogy nem lehet bevinni semmilyen ételt-italt? Oké, vegyék el, de adjanak rólaátvételi elismervényt. Jogtalanul jár el a rendezőség ezekben a pillanatokban is. Tegnap este 10-re már meglett az első hálózsáklopás (emiatt hazajött a fesztiválozó, mert nem akart megfagyni a sátrában). A helyszinen zsúfoltság és lehetetlen körülmények uralkodnak. Nyítás napján csütörtökön délután 4 órakor már úgy kellett sátorhelyet találni, hogy először is tereprendezési munkálatokkal kell kezdeni. Fák gyökereit kitépni aztán lehet a sátrat állítani. Nincs elkülönítve a sátrazók részére hely, ezért a színpad előtt is felverheti az emberfia a sátrát ha úgy akarja. Jelenleg már csak oda tudná de akkor aközönség nem férne el a színpad előtt. A sátrak egymás mellett 15 cm-rel vannak felállítva de ezek között még józanul is megbotlik az ember mire kiér a sátrától mondjuk a TOI-TOI-ig. Ha már a WC-nél tartunk: Ebből a mobil bűzbombából is kevés van ezért mindenki a bokorba jár inkább. Nesze neked higiénia! És a fesztiválozó nem tehet róla hogy nincs elég belőlük. Az elvett dolgokat (étel-ital) egy kontérbe gyűjtik amiből a helyi megbízott szemétszállító cég emberei (kukásautó+a személyzete) is kukázzák kifelé a felbontatlan konzerveket, zacskónyi nápolyikat vákuumcsomagolt felvágottakat stb. De ellenben velük és a biztonságiakkal a kis emberke kifele jövet felvett egy zacskó nápolyit bontatlan csomagolásban de azt elvették tőle, mondván nem kell az neki, tegye csak vissza a kukába (szószerint: „Rakd vissza azt a nápolyit a kukába de kurva gyorsan mert olyat rádverek hogy haza se találsz te büdös pank!”) Ha nem lehet bevinni semmilyen élelmiszert akkor azért ne 500 forintért lehessen odabennt hozzájutni egy sajtos-tejfölös lángoshoz! Odabennt a fesztivál területén hajléktalan kéreget -mit kéreget, KOLDUL- !!! Ez lenne a rendezvényszervezők profi védelmi szolgálata? Szegény fiatal eljön az ország végéből és így fogadják idézem: „Nem fogod bevinni azt a fél párizsis szendicsedet sem hülyegyerek” Ez a szendvics egy tescós zsemléből illetve annak már csak feléből és 2 szelet párizsiból állt. Bolti ára sem éri el a 30 forintot! Reggeli mosakodási lehetőség: 8 órakor arra ébredt a tábor egésze hogy lehet menni tusolni. Igen egy konténerbe 4 zuhanyzóhellyel konténer előtt meg 600 méteres sor áll. Botrányos!
    Kivácsi leszek ki hogyan vélekedik majd a fesztiválról amikor már vége lett, de jelenleg ez ami itt megy ez felháborító!!!
    Üdvözlettel: egy jelenleg is a fesztivál helyszinén tartózkodó zenekedvelő

  2. mezesnegro

    Az én személyes véleményem annyi lenne, hogyha már az ember 2100Ft-ot ad ki egy fesztiválra ne várja el, hogy masszázszuhany és wellness várja. Egy fesztiválról beszélünk, én 3napot voltam idén és „csodák csodája” nem haltam bele. Az egyetlen ok amiért eljöttem az az időjárás. Nemenként 4db fürdő volt és sokan azért nem jártak a mobilwck-re, mert azok mobilwc-k… erről nem a rendezvényszervezők tehetnek. 2100Ft-os fesztiválra konzerveket akarnak bevinni?? Hagyjuk már… Lopkodás is csak azért volt, mert 2100Ft-ot a legtrágárabb punkok is össze tudtak tarhálni, így eljöttek a fesztiválra berúgni, aztán az elivott pénzüket visszakéregetni a többi fiataltól. Nem biztosítottak elég helyet a sátrazóknak ezt aláírom, de ha tavaly is ott lettél volna a fesztiválon tudnád értékelni azt a hatalmas fejlődést amit ezek véghez vittek.. szerintem, ha valaki a sajtos-tejfölös lángosért sajnálta a 400 forintot (!!!) akkor túlélte, ha azt csak tejfölösen ette, ami 350Ft volt és jegyezzük meg ez már reális ár. Én összesen 2600 forintot költöttem a 3nap alatt, pedig ettem gyrost, lángost, tócsnit, pizzát, kürtöskalácsot és ittam kakaót és 2fröccsöt. Az ételek korrektek voltak és nem voltak drágák, ezzel nem lehet érvelni. A fesztivál az fesztivál, ez ráadásul 2100Ft. Ahelyett, hogy a zenei programokra fókuszáltál volna, amiért egy átlag zenekedvelő megy fesztiválra, fikázod a körülményeket és éhen akarsz halni egy szalámis szendvics miatt. A fesztivál területét bármikor el lehetett hagyni, így hát aki ilyen körülményes akár haza is utazhatott volna jóllakni és egy forrófürdőt venni – csak egy jó tanács, a többi fesztiválra ne vegyél hetijegyet.

  3. A többi fesztiválra se lehet bevinni enni-inni és ugyanaz a helyzet wc és zuhanyzó fronton. A sátorozás szinte mindenhol gáz volt az első pár évben. Kellett pár tanulóév, hogy kiforrja magát. Jövőre itt is jobb lesz a helyzet.

  4. Bálint

    Sajna az ilyen olcsó feszteknek a magas tajprimitiv/nm is a hátránya, rég láttam ennyi suttyót egy helyen. Az h egy punk viszonylag kulturáltan kér pár korty sört a poharába az még ok, de amikor a **cidrága szendvicsemet elkéri (mondom h bukó) majd a csöves társaival visszaugatnak h igy meg úgy sajnálom a kaját na arra már kinyílik a bicska az én zsebembe is..
    De ezt úgy sem lehet kiszűrni.
    Szerintem se jó dolog a teljes kajapia blokád, de hát ez a biznisz az egészben BTW a 300 ft-os sör sztem korrekt, de lehetett 90 ft-ér is bort kapni (bár a boros pultos a sátor mögötti bokorba rázta az üres üveget, kiváncsi vagyok mennyire sikerült korrekten összeszedni)+telivolt minden széttört borosüveggel. A 600-800 ft-os páleszeket érzem kicsit lehúzásnak de ez is mindenhol ennyi. Egyébként meg uccsó napra szép nagy szeméthalmok gyültek össze, több konténer/zsák kellett volna.
    Kicsit kevés volt a retyó, de ezzel együtt sztem nem a szervezök hibája ha az aljanépek a bokrokba hugyálnak + a szétszemetelik a saját sátruk környezetét is.
    Ja ezzel együtt, csak az nem visz be BÁRMIT, aki nem akar…
    a tolvajoknak meg instant kézlevágás azt helló.

  5. Vamp

    Kedves Anna! Milyen fesztiválokon voltál eddig? rutinos fesztiválozó vagyok 6 éve és ez volt az első ahova még fél l vizet és ételt sem vihettem be. Mindenhova lehet bevinni kaját, de csak egy személyre valót, és max egy fél literes üdítőt/vizet.
    Mikor sorra kerültünk a bejáratnál, éppen az elöttünk álló fiú 2 doboz cigijét hajították a kukába, egy lány pedig éppen visszalopta a kukából a kajáját ,ezt meglátta a biztonsági őr Hölgy és majdnem a hajánál fogva cibálta vissza a lányt….
    A zuhanyzókkal és wcvel semmi gondom sem volt, tény és való hogy nem 5 csillagos szállodába illők voltak, hiszen ez egy fesztivál,ahol végülis nomád életet élünk:D
    Ételek tényleg drágák voltak, de aki keres az talál. Én is találtam elfogadható árú kaját.
    Az információs „házikóval” nem voltam megelégedve, első nap elhagytam,vagy ellopták a telefonomat,minden nap többször kérdeztem az információnál h hol vannak a talált tárgyak, elküldtek a bejárathoz, ott hülyének néztek. Össze vissza küldözgettek…. remélem k*rvára örül most az akinél ott van a telefonom,nagyobb öröm ne érje az életben

Comments are closed.