Macy Gray is fellép a SZIN-en

Aki csodát akar hallani, irány augusztusban a SZIN! A hazai fesztiválpaletta legnagyobb nyárzáró eseménye, a Szegedi Ifjúsági Napok szervezőinek felkérésére ugyanis, a korábban bejelentett sztárok- Gabriella Cilmi, Guano Apes,  !DelaDap és mások – mellé a napokban csatlakozott a r&b és soul énekes, szövegíró, lemezproducer és színésznő – mindemellett három gyermek anyukája – Macy Gray. A
SZIN augusztus 26-30 között, az Újszegedi Partfürdőn várja közönségét.

Azt leszögezhetjük: Macy Gray egy őstehetség. Egyszer szívességből felénekelt egy demót, s híre rögtön szárnyra kelt ennek a kivételes hangú énekesnőnek, akit azóta ötször jelöltek Grammy-díjra, abból egyet haza is vitt. 1999 júliusában boltokba került, funkkal átszőtt soulzenére épülő On How Life Is című debütáló albuma nagyrészt az I Try című slágernek köszönhetően az USA-ban háromszoros, Nagy-Britanniában négyszeres platina lett.

Összesen 4 stúdió, egy válogatás és egy élő albumot adott ki, s közben színésznőként is kipróbálta magát és feltűnt a Kiképzés (Training Day) című filmben és a Pókemberben is. A híresztelések szerint saját hangját nem szereti, de
szerencsére a közönsége nem így van vele, sőt, azóta védjegyévé is vált. És valamit biztos tud, mert olyan nevek figyeltek fel rá, mint Fatboy Slim, a The Black Eyed Peas, ezen kívül Santanával és Zuccheroval is dolgozott együtt. Most a szegedi közönség is felfigyelhet erre a páratlan hangra, és hallhat már számokat Macy legújabb, The Gray Life című készülő lemezéről is.

 • Manni

  Sziasztok! Nem tudom, hogy mennyi közötök van a SZIN.org-hoz, de az meglehetősen furcsa, hogy szó szerint átvettétek az ott megjelent cikk egy részét. Gratulálok, igazán nagy tehetségre vall.

 • A deladap lesz a legjobb! 🙂 Pár éve kihagytam őket a Volton.. .lehet, hogy idén sikerül eljutnom a SZIN-re 🙂

 • Képzeld Manni, hogy ők kértek meg rá, hogy tegyük ki.

 • Manni

  Akkor legalább a cikkükre tehettetek volna valami utalást…

 • Ostoba

  Kisokos, úgy hívják az ilyet, hogy sajtóanyag és a sajtósok küldik szerteszéjjel, hogy minél több helyen megjelenjen. Nehogy már te kérj számon itten bármiféle szívességtételt a szervezők nevében.

 • Béla bá!

  Kedves Borsó és Ostoba. Ezt barátok között is úgy hívják, hogy lopás, plagizálás, lenyúlás. Tudniillik a sajtóanyagnak is van forrása. A médiaetika minimum megkövetelné, hogy a végére zárójeleznéd, hogy SZIN vagy szin.org. Másrészt ez itt tudomásom szerint egy blog (legalábbis a neve alapján), s mint olyan a blogetika sem szereti a ‘kopi péjszt’ dolgot. Helyette inkább linket használ, ha már lusta a szerző a “sajtóanyagból” bejegyzést írni.
  És most komolyan! Ennyire lusták vagytok? Ennyire? A SZINblogon legalább vették a fáradtságot, hogy írjanak valami mást is, mint a sajtóanyag. Vagy úgy gondoljátok, hogy minek? Ettől azért ti is jobbak vagytok… remélem.

 • Manni

  Béla bá!-nak köszönöm, én is ilyesmire gondoltam. Az újságírásban is az első az, amit megtanítanak, hogy onnantól nem plágium, hogy lehivatkozod, honnan vetted át. Nem akartam ebből hisztit csinálni, csupán megjegyeztem.

 • Ostoba

  A sajtótájék-címke ott van.

 • Manni

  A címke nem hivatkozás, és a sajtótájékoztatókon elhangzottakat általában a médiumok maguktól írják meg. De nem hiszem, hogy ennek a vitának továbbiakban van-e értelme, látszólag nem vagytok tisztában a fogalmakkal.

 • Ostoba

  Látszólag.

 • Lemezeknektek

  Első komment már flame volt, nem kell az ilyesmivel foglalkozni.

 • Béla bá!

  Lemezeknektek, már ne is haragudj, ennek köze nem volt flame-hez. És igenis kell ilyesmikkel foglalkozni, nem szabad a satnyát normálisnak tekinteni. Véleményem szerint Manni is, de jómagam is javító szándékkal írtuk, amit írtunk, nem azért, hogy támadjunk vagy flame-eljünk.
  (Már bocs Manni, hogy szavakat adok a szádba)