Megjelent a Suhancos második albuma

Megjelent a Suhancos második albuma! A lemez a Jól tévedni emberi dolog címet viseli, ami a srácoktól megszokott szójátékok után talán már nem is annyira pikáns, mint inkább beszédes.

A Kőházy FankaDeli Ferenc és Szabó Balázs vezette kecskeméti folk/hiphop csapat tavaly nyáron készítette el a második album dalainak nagy részét, a stúdiómunkálatokat pedig az ősz folyamán fejezték be.

A Jól című kislemez, illetve az Üzenetrögzítő című, első album után már lehet elképzelésünk arról, mire számíthatunk, ezúttal azonban kevesebb hangszerrel és egyértelműbb üzenet ampullákkal adott életjelet magáról a kecskeméti rapper és a debreceni prímás.

Az új lemez egyértelműen az Üzenetrögzítő folytatása, de kissé letisztultabb hangvételben. A dalok jazzesebb alapokra kerültek, és még hangsúlyosabb szerephez jutott a hegedű, miközben megmaradt a Suhancosra jellemző erőlködésmentes lazaság és a zsír szövegek is.

Az új lemez megjelenése előtt a budapesti Szilvuplé Varietében, decemberben megrendezett unplugged koncerten jó néhány új szám bemutásra került, de a hivatalos lemezbemutató koncert koratavasszal várható.

A zenekar nemrégiben a Magyar Rádió stúdiójában  exkluzív unplugged felvételre kapott lehetőséget.  Az akusztikus koncert várhatóan februárban kerül adásba a Petőfi Rádióban!

A szilvuplébeli fellépés hangulatából és az új lemez dalaiból itt kaphattok ízelítőt:

A 15. Országos Diákfilmszemle alkotói különdíjban részesített, Nagyvárosi regős című számra készült alternatív klipje:

 • Ana

  Én már nagyon vártam ezt a lemezt.
  Koncertet a népnek!

 • Lemezeknektek

  Pedig Fankadelit egyébként ki nem állhatom, de a Suhancosban valahogy mégis lehet szeretni.

 • aa

  a zenéje no komment, de Fankadelit én szeretem. egy ismerősömre emlékeztet, és ettől olyan kis aranyos zsivány fej van előttem. de nekem most ez a Suhancos dolog itt fent tetszett.

 • csaba

  Szerintem nagyon eltalálták a zene stílusát,én szeretem a hiphop-ot és a folk rockot is külön külön, de így egyben teljesen más élményt nyújt nekem.Hajrá srácok csak így tovább.

 • corinna

  de visszamennék. és bárcsak ne lenne vége:(