Elsuhan felettem egy madár

Koncertnovella 2008/327

Elsuhan felettem egy madár

„…látom hogy elsuhan felettem egy madár / tátongó szívében szögesdrót / csőrében szalmaszál / magamat ringatom / míg ő landol egy almafán / az Isten kertjében / almabort inhalál…”

Egy szombat. Szép éjszaka, mert a Quimby az a zenekar, akik tisztességesen végigzenélnek egy bulit, mindegy milyen kedvük van éppen. De most úgy tűnik jó passzban vannak, s az IH is megtelt a húzósabb jegyárak ellenére. A közönség tinilányok, aranyifjak és idősebb jófejek. Vegyesen, vegyülve, összekoholva a fülledt, levegőtlen nagyteremben.

Egy koncert. Bizony nagyon jól összerakták, zúzással, sok ugrálással kezdődik, hogy a lassú költői sorokat már pihegve, közöses mormoljuk, mintha ima volna. Mindenki szeret mindenkit, együtt vagyunk. Elsuhan felettem egy madár. A hangerő a százas skálán százötven, de nagyon jól szól a cucc.

Egy terem. Mintha Afrikában lennék, ráadás szauna, összeizzadt massza a tömeg. A büfé kaotikus, egy sor vagy harminc, a pultig sem tudod meg. Sörhöz jutni kiváltság. A ruhatár előtt hosszú sor, a koncert végére iszonyat hosszú. Szerencsére jégkorongon szocializálódtam, ezért nincs nálam kabát és mínusz tízig nem is lesz.

„…jártam Nyugaton / déli legelőn / északi ugaron / sorstalan utakon / fejvesztve kutatom őt / nem tudom hol lakom…”
Quimby

Szeged, IH rendezvényközpont – 700 néző

4 thoughts on “Elsuhan felettem egy madár

  1. Azt hiszem, emlékszem rád szegedi éveimből: ugye te írtál/írsz ugyanilyen koncertnovellákat a Szabad Ötletekbe?

  2. Majdnem. A koncertnovellák a Szegedi Egyetemben jelentek meg. Ez a saját találmányom és rovatom, a Szabad Ötletekben nem jelentek meg.

  3. Lemezeknektek

    Oh, én kérek elnézést, már emlékszem.

  4. Ne kérj elnézést, megtisztelő hogy emlékszel a koncertnovellákra.

Comments are closed.