Újra Magyarországon a Depeche Mode!

Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher jelenleg az új albumuk befejezésén dolgozik, amely a tervek szerint 2009 áprilisában jelenik meg és májusban megkezdik Tour of the Universe 2009 elnevezésű turnéjukat is, amelynek európai része 22 országban 28 várost érint majd – köztük Budapestet is!

Ez lesz a csapat történetében az első stadionturné, amelyre gigantikus méretű színpaddal és óriási látvánnyal készülnek. Európában 1,3 millió ember előtt fognak fellépni, három évvel a minden rekordot megdöntő Playing the Angel turné után.

A több mint 75 millió eladott albummal büszkélkedő együttes koncertjei minden bizonnyal a 2009-es év legnagyobb szabású zenei eseményének fognak számítani.

A budapesti koncertre június 23-án, a Puskás Ferenc (volt Nép-) Stadionban kerül sor.

Jegyek október 28-tól kaphatóak a Ticketpro hálózatában.

A zenekar október 6-i, berlini sajtótájékoztatója magyar felirattal megtekinthető ezen a linken, amiért köszönet a honi Depeche Mode rajongói klubnak!

A ’80-as- ’90-es évek egyik legnagyobb hatású zenekara az angol Depeche Mode.

1980-ban alakultak a Dave Gahan, Vince Clarke, Martin Gore és Andy Fletcher felállással, majd a következő esztendőben már meg is jelent az első albumuk a Mute kiadónál, melyről a Just Can’t Get Enough című sláger a mai napig a fellépseik állandó szereplője.

A hirtelen jött sikert Vince Clarke nem tudta feldolgozni, a turné után elhagyta a többieket, hogy később megalakítsa a Yazoo-t, majd az Erasure-t.

A srácok Alan Wilder 1982-es csatlakozása és 1995-ös távozása között egyre sikeresebbek lettek. Olyan dalok kerültek tőlük folyamatosan a slágerlistákra, mint a See You, az Everything Counts, a People are People, a Master and Servant, vagy a Somebody.

1984-ben már világkörüli turnéra indultak, az USA-ban is egyre népszerűbbek lettek. Egy év múlva, július 23-án az első magyarországi koncertjükön is túlestek, Budapesten, a Volán Pályán, 4.000 lelkes rajongó előtt.

A Depeche-t egyre inkább kezdték összekapcsolni az úgynevezett gothic szubkultúrával, ami Angliából indult el és nagy népszerűségre tett szert az tengerentúlon is. Ekkoriban a DM számait már modern rock rádióadók is játszották; ennek eredményeképp a banda határozott rajongói táborra lelt az alternatív muzsikák közönségében, akik kultbandaként kezdték kezelni őket.

A Stripped, a Question of Time, a Strangelove, a Never Let Me Down Again ezekben az időkben született, majd követte őket a Behind the Wheel, a Personal Jesus és az Enjoy the Silence – s mindezzel a legnagyobb világsztárok közé emelkedett a Depeche Mode: turnéikon milliók előtt játszottak, koncertjeikre hónapokkal korábban elfogyott minden jegy, dalaikat olyan legendák dolgozták fel, mint például Johnny Cash, vagy később Marilyn Manson.

A Mode jelentős hatással volt rengeteg zenekarra és nem kis részben nekik is köszönhető a mai techno és egyéb elektronikus irányzatok megszületése, noha ők maguk később más irányba fordultak. A DM tagjai ismerték fel először, hogy a modern könnyűzenében mindenféle, de tényleg mindenféle hangot, mint zenei összetevőt lehet és kell is alkalmazni – a kutyaugatástól és légkalapácstól kezdve a torzított gitár- vagy énekhangokon át a klasszikus hegedűszólamokig.

11 stúdióalbumot jelentettek meg, több mint 75 millió eladott lemezzel büszkélkedhetnek és 2009 áprilisában újra visszatérnek, hogy bevegyék a slágerlistákat, majd a Tour of the Universe 2009 elnevezésű turnéjukkal a világ legnagyobb stadionjait is.

Legnagyobb szerencsénkre Budapesten is fellépnek!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Új albumot és budapesti koncertet is hoz a Depeche Mode tavasza A Depeche Mode a mai napon egy sajtótájékoztató keretében jelentették be Milánóban, hogy 2017 májusában Spirit című, jövő év elején megjelenő lemezüket bemutató világkörüli turnéra indulnak. Az album megjelenését követő Global Spirit turné lehetősége...
VOLT: íme az első nevek a 2018-as fesztiválra! A Depeche Mode és az Iron Maiden mellett a Hurts és a Hollywood Undead is fellép Sopronban az ötnapos VOLTon. A kedvezményes, 60 órás „early bird" jegyelővétel november 23-án, délben indul. Öt- és négynapos bérletek mellett, idén először háromnapos, ...
Mit tud a Depeche Mode 2013-ban? – gondolatok a május 21-i kon... Már jó ideje ismert tény, hogy a Depeche Mode májusban sokadszorra is tiszteletét teszi hazánkban, nevezetesen a Puskás Ferenc Stadionban május 21-én. Korunk egyik legjelentősebb popzenekaráról van szó, a manapság oly divatos szintipop koronázott kir...