SZIN a SZÁMok tükrében

Morcheebával, Mattafixszel, Within Temptationnel, Tankcsapdával, Quimbyvel és további 200 fellépővel zárja a nyarat hazánk legnagyobb múlttal rendelkező fesztiválja, az idén 40 éves Szegedi Ifjúsági Napok, mely a szórakoztatás mellett idén az ökotudatos életmód népszerűsítését is egyik fő céljaként tűzte ki.

SZÁMos adat a SZINről:

Kezdjük az elején:

Az Újszegedi Partfürdő 11 hektáros területen fekszik, ahol több mint 100 ember dolgozik azon, hogy a helyszínek, színpadok, sátrak a kezdésre felépüljenek. Az építkezések augusztus 22-én, pénteken kezdődtek és várhatóan augusztus 26-án, kedden este fejeződnek be.

Akik a fesztivál sikeréért dolgoznak:

A fesztivál ideje alatt több mint 200 előadó lép fel több mint 10 helyszínen, összesen 1300 m2-nyi színpadon és 2600 m2-nyi sátorban. 4 nap alatt közel 1500 fő dolgozik azon, hogy a SZINen minden a legnagyobb rendben menjen, így…

Ha biztonságról van szó:

A látogatók és a technika biztonságára naponta 200 biztonsági őr ügyel, a légtérben egy helikopter, továbbá a vízen 2 motorcsónak és 1 rendőrségi hajó teljesít szolgálatot.
Ha egészségről van szó:

A Szegedi Ifjúsági Napok ideje alatt, a rendezvény terültén 1 műszakban délelőtt 2 orvos, 4 ápoló, este 6 orvos, 8 szakápoló, a rendezvény nyitásától zárásig 1 darab rohamkocsi és 1 darab eseti terepjáró autó ad ügyeletet. Továbbá délelőtt 1 orvosból és 2 ápolóból álló mozgó ügyelet, illetve este 3 ilyen mozgó ügyelet teljesít szolgálatot.

Ha evésről-ivásról van szó:

A SZINen 35 vendéglátóegység várja a látogatókat, ebből 15 italárusító és 20 ételes. Ez utóbbiak közt lesz vegetáriánus, pizzás, olaszos, szegedi-halas, valamint balkáni-grilles. A vendéglátóegységek közül a Balaton Grillben az ökotudatos fesztivál egyik fontos elemeként biológiailag lebomló tányérokban kapják a fesztiválozók a megrendelt finomságokat, melyeket szintén lebomló evőeszközökkel fogyaszthatnak el.

A SZIN másik újítása a re-pohár bevezetése, mely a Borsodi Malátabárban vásárolható meg, ugyanitt mossák el és cserélik tisztára, a fesztivál végén pedig visszaváltják.

Csomagmegőrző, infopontok:

2008-ban két infopont áll a fesztiválozók rendelkezésére bármilyen kérdés, probléma esetén. Ezek közül az egyik ún. Zöld Infopont, ahol az érdeklődők hasznos információkat kaphatnak a tudatos fesztiválozásról, többek között a szelektív hulladékgyűjtés, telekocsi, riksa-taxi, kerékpár, aludoboz-csereakció témakörökben.

A csomagok biztonságos elhelyezéséhez az ingyenes csomagmegőrzőt kell keresni, mely 0-24 óráig nyitva tart.

Infrastruktúra:

50 WC található a Partfürdő területén, melyet a SZIN ideje alatt további 50 mobil WC-vel bővítenek, a kerekesszékes látogatók számára pedig 5 db. speciális WC kerül felállításra. A SZINen félszáz tusoló áll az ottlakók rendelkezésére.

Sátorhelyek:

Idén a szervezők 6000 m2 kempinget nyitnak meg a még kényelmesebb fesztiválozás érdekében. Sátrak csak a kijelölt helyeken állíthatók, újdonságként erre napijeggyel is lehetőség nyílik, sátorjegyek megvásárlásával.

Szegedi Ifjúsági Napok

2008. augusztus 27-31.

Újszegedi Partfürdő

Jegyinformáció:

Jegyek augusztus 27-től csak a helyszínen kaphatók.

Jegy- és bérletárak:

Bérlet (minden napra érvényes):
A helyszínen: 12 500 Ft

Napijegy (augusztus 27, 28, 29, 30):
A helyszínen: 5 000 Ft

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Az élet nem Atomtorta A harmadik (negyedik) napra erősen közelítettem a Lemezek nektek nicken publikáló bloggerünk meghatározása szerinti harmadik típusú fesztivállátogatóhoz. Nem rohantam sehova, de nagyjából ott voltam, ahol. Közben üldögéltem itt és ott, ártéri fák ár...
ÖkoSZIN Az ökotudatos életszemlélet népszerűsítését tűzte zászlajára a hazai kulturális rendezvénypiac legnagyobb hagyományokkal büszkélkedő fesztiválja, az idén 40 éves Szegedi Ifjúsági Napok. Ennek keretében pályázati felhívást tesznek közzé, melyre a t...
Afterlagzi – PASO a SZIN-en A Russkaja után fellépni körülbelül olyan lehet, mint egy lakodalomban hajnali kettőkor bejelenteni, hogy elfogyott a pia, és egyébként is záróra van: hálátlan. A PASO valószínűleg nem így gondolta, hiszen végkimerülésig húzták a talpalávalót. A zong...