Hiphop-nap a Szigeten

Egy későbbi írásban majd jól kivesézzük az idei Sziget programját hiphopilag, de most engedtessék meg szólanom a Converse Wan2 Színpad első napjáról, hiszen – ha lehet ezt mondani – a szervezők akaratlanul is egy jófajta hiphop-napot hoztak a sátor teteje alá. Na de kik is lesznek itt?

A történelmi hűség kedvéért jegyezzük meg, hogy a napot a Converse tehetségkutató győztese nyitja, amit jelenleg a Sheket nevű formáció vezet, de ők nem éppen a hiphop-vonalon dolgoznak, bár nem tűnik rossznak, csak hát a trú hiphop-hedek nem fogják szeretni a zenéjüket. (16:00)

Az első, már teljes jogú résztvevői a hiphop dzsemborinak a Wacuum Airs csapata, vagyis az Akkezdet Phiai és Bobakrome, Dj Frequenttel kiegészülve (17.00). Arra mondjuk kiváncsi vagyok, hogy az Akkezdet teljes létszámban képviseli-e magát, mivel a legutóbbi fellépésükön a Millenárison Újonc Peti sajnos nem tudott megjelenni.  Őket egy másik budapesti istálló, a Kriminál Beats legjobbjai követik, itt lesz Bankos, Norba, az NKS és persze Dj Kool Kasko is. (18:00)

Ezzel el is érkeztünk a külföldi fellépőkhöz, először is az amszterdami Pete Philly lép fel a Converse Wan2 Színpad deszkáira, akinek a zenéjét a Sziget.hu „globális tánczene” jelzővel illeti. Ez talán egy kicsit erős, az viszont tény, hogy egész hallgatható lemezt hozott össze a srác, nyugodt jazzy hiphop dolgokat kever mindenféle egyéb stílussal, egy próbát mindenképp megér azoknak, akik még esetleg nem hallottak róla. (19:30; Sziget.hu biográfia | myspace profil | hivatalos oldal)

Őt követi a francia Hocus Pocus, akik a nevükhöz méltóan igazi varázslói a műfajnak. Élőzenekarral felálló társaságról van szó, akik a hagyományosan erős francia hiphop vonalat képviselik az idei Sziget fesztiválon. Stílusukban hasonló dolgokat képviselnek, mint az előttük fellépő Pete Philly, talán még azt is lehet rájuk mondani, hogy ők a francia hiphop The Roots-sza, de ez még akár erősnek is tűnhet. Egy a biztos, hogy kihagyni nem érdemes. (21:00; Sziget.hu biográfia | myspace profil | hivatalos oldal)

Ilyen felvezetéssel érkezünk el az este fő fellépőjéhez, az amerikai Delinquent Habits-hez. Róluk sokat nem nagyon írnék most, amit róluk tudni érdemes, már leírtam egy korábbi bejegyzésben itt a Fesztblogon (ide klikkel, aki elolvassa). Ugyan voltak már Magyarországon, de akkor egy klubban (konkrétan a Merlin Színházban), a fesztivál-közeg valószínűleg ha lehet, még jobb hangulatot fog hozni erre a bulira, legalábbis ebben reménykedünk. Kell az a kis Los Angeles a Hajógyári szigetre is! (23:00; Sziget.hu biográfia | myspace profil | hivatalos oldal).

Az este utolsó fellépőjével igazából nem tudok mit kezdeni, mert nem értem, mit keres itt (Žagarról beszélünk és az Underground Divas-ról). Azért nem értem, hogy mit keresnek ők ezen az estén a Converse Wan2 Színpadon, mert zeneileg nem sok közük van a korábbi fellépőkhöz. Ha már sikerült egy napra ennyi előadót összehozni, akik stílusa hasonló, miért kell egy Žagar zárószámnak? Sikeres fellépés lesz valószínűleg, és esélyes, hogy nem rossz, amit csinál, csak azt nem tudom, hogy miért ők kerültek egy ilyen nap végére, mint ez a 13-a (01:00; myspace profil)

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

álló fogadás (Sziget #2) "8 ezerért bebaszom máshol is", válaszolt a hév megállóban egy nyüszüge gyerek a Szigetre hívó szóra, azt már  csak a Kispál és a Borz taktusai a nagyszínpadról, miközben sörömet csapolta egy lány, aki nem rám mosolygott, hanem mellém, a kisasszonyra...
Mind megöregszünk (Fesztiválajánló vol. 2. – Sziget) Az idei nyár hazai fesztiválkínálatát bemutató sorozatom harmadik részében minden magyar popkulturális összeröffenés nagytestvére, a Sziget kerül sorra. Bár kicsit még mindig sárga és savanyú, de a miénk, úgyhogy szeretjük, ráadásul kiváló aprópójául...
rövidebb, jobb és nem drágább Jelentéktelennek tetsző nyúlfarknyi hírecske... "Öt plusz egy napos lesz jövőre a Sziget. A szervezők erős programot ígérnek, s a kieső költségek miatt a jegyárak a tavalyihoz képest nem emelkednek." Ennyi? És ez csak úgy eldugva a net egy kies sze...