Extrém dolgok a BalaTONE-on

A BalaTONE idén tuti biztosan bebizonyítja, hogy egy fesztivál nem csak a féktelen koncertdömpingről és bulizásról, hanem néha bizony a sportolásról is szól. De ez a sportolás nem merül ki a klasszikusnak is mondható strandröpiben, strandfociban, vízi fociban. Idén helyet kapott a programban a freestyle vonal is.

Természetesen, ha már a Balaton partján rendezik meg a fesztivált, akkor nem lehet kihagyni a tényleg klasszikus strandsportokat, mint, azokat fentebb említettem. A feszt területén belül levő homokpályán helyet kapott a strandröpi és a strandfoci. Viszont, ha már van ilyen, akkor van ebből bajnokság is, mégpedig a strandi homokpályán, minden nap! A szintén stabil fesztkelléknek számító vízifoci pályát is felfújták már tegnap, de aztán le is engedték, ma még nem néztem, mi a helyzet vele, de feltételezem, ismét lehet majd használni.

És akkor, ami nem épp a klasszikusok közé sorolható:

Első körben szót ejtenék az előző cikkemben már említett Fundango Waterjump-ról. Láttam már régebben, még a Sportszigeten ilyet, ott mondjuk egy medencébe érkeztek a bátor vállalkozók, nem a magyar tengerbe. Tegnap végre látni is lehetett őket, megkezdődtek az edzések. Nem voltam egyedül azzal a véleménnyel, hogy nem pont így kéne annak a szegény (és amúgy piszok drága) síbakancsnak végeznie, de a gazdája tudja (meg a pénztárcája vastagsága), mit bír ki. Kerestünk olyan helyet a mólón, ahonnan jól lehet látni a versenyzőket, leültünk, sütött a nap, fényképeztünk, ámultunk meg bámultunk. Akadt, aki épp csak lecsúszott és gyakorlatilag szó szerint belepottyant a vízbe, olyan, aki szétszedte a sáncot, a szervezők nyilvánvalóan legnagyobb örömére, de láttunk olyat is, aki bizony rendesen ugrotta a figurákat. (Azt nem kísérlem meg, hogy bármelyiket is nevén nevezzem.)

Az igazi attrakció ott ma lesz, 13:00-19:00-ig fognak zajlani a selejtezők, 19:00-20:00-ig lesz a középdöntő, majd végül a legjobb hazaiak és külföldiek  20:00 és 21:30 közt sáncra mászhatnak azért az 1.000.000 forintért, ami ennek a snowboard és freestyle síversenynek az összdíja.

Az infopult felé haladva megtalálhatjátok a DeWalt által üzemeltetett quad parkot és a mászófalat is. Mászó embert láttam, ahányszor elmentem arrafelé, quad-ozót viszont csak ma és csak egyet.

Ami még nekem tetszett, az a strandröpi pálya mellett felállított “fociketrec”. Plexikkel van elkerítve egy nem túl nagy terület, ketten-ketten játszanak egymás ellen a megadott szabályok szerint, bár a lényeg itt sem más, mint a góllövés. Kipróbáltuk még első nap, poén volt, annak ellenére, hogy gyengén megalázó vereséget szenvedtünk, de nekem nem ez volt a lényeg.

Akinek esetleg reggelente is mozgáshiánya volna,  aerobikozhat Mónival, ezt nem találtam meg, hol van, részben, mert tuti később keltem, mint, hogy mehettem volna oda gyúrni, másrészt viszont nem láttam a programfüzetben feltüntetve a helyszínt, csak annyit, hogy van, vagy legalábbis lesz.

Azt hiszem, mindenki megtalálhatja a kedvére való sportolást, ha más nem, hát úszik a Balatonban, vagy a helyenként még fellelhető sárban, futóversenyzik a szabad wc-ért vagy zuhanyzóért, esetleg karra gyúr a söröspoharak emelgetésével, mindegy, a lényeg, hogy sportol!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Kendőt a nyakra, irány Zánka! (2. rész) Poszt-sorozatunk első részében a szerző átfutotta a Balatone fesztivál két színpadának programját, jelen írás tárgya pedig a hátramaradt lineupok kivesézése lesz. Elöljáróban annyi elárulható, hogy itt már több érdekesség várja az egyszeri fesztiváll...
Folytatásos pénteki napi beszámoló  Valahol ott hagytam abba tegnap, hogy Kaukázus és Waterjump. Csak közbeszólt a kedves internetszolgáltató, aki úgy érezte jónak, ha este tízkor lekapcsolja a netet a sajtósátorban. (A hivatalos nyitvatartás végül is tíztől tízig szól, jogos is lehe...
Debrecenieknek ingyenes a BalaTONE! A július 24-27. között megrendezendő zánkai BalaTONE Fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy egy igazán vendégszerető hagyományt indítanak el, s eztán minden évben vendégül látnak egy-egy várost – az összes lakójával együtt. Az ötlet értelmében az...