Újra “Zánkóóó”, Újra Balatone

Elstartolt a második Balatone Fesztivál. Az idei minden tekintetben más, mint a tavalyi, az biztos. Ha csak az időjárást nézzük, akkor is! Azt hiszem, idén nem lesz a “magyar tengerbe” való berohanás, strandon sörivás egy szál fürdőgatyában. Ma 18 fok és sár várta az ideérkezőket.

Mit számít mindez a magyar fesztiválozóknak? Semmit. Délután négyre értem le és a kemping már fullon volt. Ezt szeretem a honi fiatalokban. Nem érdekli őket, hogy esik, fúj vagy zimankó van.

Szóval elindultak a koncertek, persze csak a kisebb színpadokon, mert a nagy színpadot, csak most építették, de biztos az időjárás miatt.  Tavalyhoz képest az is változott, hogy az idén is különálló kempingbe már sajnos a félliteres palackon kívül semmilyen piát nem lehet bevinni.

Már alkonyat volt, mikor az első koncert elkezdődött, mégpedig a Kaukázusé. A fiatal zenésztársulat persze vonzotta a közönséget, nem is csoda, hisz csak itt volt ekkor még koncert! Mindegy, beindul ez a feszt is szépen lassan. Én nem ismertem eddig ezt a bandát, de amerre néztem mindenki a szöveget énekelte a Kaukázus énekesével együtt. írtak egy számot a zánkai fesztiválról is. De a legjobban a “Tesco-s” számuk tetszett. A tavalyi érzés ismét feltört belőlem, csak a jó idő hiányzott.

Amúgy van itt minden, mi szem-szájnak ingere: lehet plexivel elkerített ketrecben focizni kézilabdával. Szerencsére ma még ingyért volt, ki is próbáltuk. Ugyan vesztettünk, de jó móka volt. Idén a  nyolcadik KONA biciklis találkozót is itt tartják. Lehet méreg drága bicikliket is venni a KONA sátornál. De a gördeszkás és trial-os bemutató volt a lényeg.

Láttam a part mellett egy felépített sáncot, aminek a vége a Balatonba vezet, Fundango Waterjump a neve. Síléccel és snowboarddal fognak freestyle-ozni holnap a merész, ám de felkészült vállalkozók. A vízi foci pálya sajnos le volt engedve, de remélem holnap már kisüt a nap és azt is kipróbálhatom. Lehet még falat mászni, quadozni, strandfocizni, strandröpizni. Lényeg, hogy sport legyen, mert idén erről is szól a Balatone Fesztivál.

Sajnos tegnap a net elszállt este a sajtósátorban, ezért csak ma került fel a bejegyzésem.

Ui.: Aki teheti jöjjön le, mert kisütött a nap, 28 fok van. 🙂

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

BTONE Utolsó nap, mindent bele!!! Utolsó napjához érkezett az idei BalaTONE Fesztivál, de a programoknak és a koncerteknek még korán sincs vége! Nézzünk körül, mit kínál uccsóra Zánka!!! Aki még mindig nem tudta elhatározni magát, hogy lelátogasson Zánkára, annak itt egy kis segítsé...
BalaTONE end, after the end Ahogy egyszer véget ér a lázas ifjúság is, úgy a 2008-as BalaTONE Fesztivál is befejeződött vasárnap! Kollégáim már megírták az utolsó beszámolójukat, nekem sajnos nem volt még időm, de most akkor pótlom a hiányosságaimat! Nos, számunkra a Jamie W...
Folytatásos pénteki napi beszámoló  Valahol ott hagytam abba tegnap, hogy Kaukázus és Waterjump. Csak közbeszólt a kedves internetszolgáltató, aki úgy érezte jónak, ha este tízkor lekapcsolja a netet a sajtósátorban. (A hivatalos nyitvatartás végül is tíztől tízig szól, jogos is lehe...