Tessék, Zánka!

Nnna, sikerült abszolválni az első napot. Még élünk. Alig. A hétfői megérkezés után még okosba’ csobbantunk egyet a Balatonban, mivel jól sejtettük, hogy később már nem lesz esélyünk rá. A keddi és a szerdai “nagyszerű” idő remek alkalmat adott az aktív pihenésre, azaz az alkohol-vírus elleni védelem felépítésére. Így érkeztünk meg a csütörtökhöz…

Társaságunkhoz vehemenciájához hűen sikerült eltökölni az időt és kb. 9-re beérni, viszont a 40 perces gyalogutat az orkánerejű szélben rutinszerűen teljesítettük. Legalább nem szakadt az eső, mint előtte két napig. Vízszintesen.

A Ludditákat és a Kaukázust szerencsésen lekéstük, így tegnap sem tudtam meg, hogy ki az a Szalai Éva. És akkor jött a Belga ZsoltiABékástul és MagyarNemzetiHiphápostul, amit a feléig bírtam.

Belga után a csapat keményebbik fele feladta a küzdelmet mondván “itt ma már nem lesznek olyan zenekarok, akik arról énekelnek, hogy az acél az acéllal összecsap”, és hazamentek.

Pedig ekkor kezdődött 2008 legjobb koncertje: Killa Kela. A Dj Skeletric-kel és egy durván idióta dobossal kiegészülő beatboxos Kela meglehetősen foghíjas közönség előtt kezdte a produkcióját, de a végére teljesen megtelt a Pepsi Színpad előtti tér.

Koncert után az ottfelejtett Dj pakolta a tört ütemeket tovább. Én még megvártam a kedvenc 2005-ös KillaDj számot majd átkúsztunk a Café-ba Noisia-ra.

Hááát, mit mondjak… fél órát kellet várnom az első értékelhető számra akkora zúzda volt benn, és még az sem vigasztalt nagyon, hogy derülhettem az egymáson túltenni vágyó alulélt tinédzserek ikszelgetésén. Pedig Noisia-tól a The Distance számot kötelezővé tenném minden éjszakai autóvezetéshez.

Gondoltam, ha már itt vagyok, akkor megvárom TeeBee-t, bár sok reményt ezek után már nem fűztem hozzá. A Travel in Silence-t és a TeeBee vs. Future Prophecies-t anno rongyosra hallgattam mp3-on. Itt azonban maradt a zúzda, úgyhogy megint konstatáltam, hogy öreg vagyok és hazaballagtam.

…de a legjobb a tegnapban mégiscsak az volt, amikor az egyik koncerten két kb. 16 éves csaj a press passomat szerintem artist passnak nézte és az egyikőjük mindenfajta kertelés és társas kommunikáció nélkül úgy gondolta, hogy közelebbi kapcsolatba lép velem. Kétszer nyalta körbe az arcomat a számat keresve, mire rájött, hogy nem áll szándékomban viszonozni a szimpátiáját, és duzzogva elszaladtak.

Mondjuk nem ártana, ha ma már látnék legalább egy elektromos gitárt. A Kowalsky, Tankcsapda, Zagar, Colorstar vonalon asszem ez elég sanszos lesz.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Debrecenieknek ingyenes a BalaTONE! A július 24-27. között megrendezendő zánkai BalaTONE Fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy egy igazán vendégszerető hagyományt indítanak el, s eztán minden évben vendégül látnak egy-egy várost – az összes lakójával együtt. Az ötlet értelmében az...
“Három napig besátorozok vagy befaházazok” Az egykori zánkai úttörőtáborban idén a zenéé és az extrém sportoké lesz a főszerep. A rendezvény ingyen látja vendégül Debrecen városat, de természetesen nem csak erről beszélgettünk Bukovinszky Bélával, az egyik szervezőjével. - Idén meglehetősen ...
Kendőt a nyakra, irány Zánka! (1. rész) Az idei évben a Balaton partját megszállják a fesztiválok. A most érkező dupla ajánlóban a zánkai Balatone fesztivál műsorát vesszük górcső alá, két-két színpad műsorát átnézve, a szerző ajánlásaival. Természetesen nem kell egyetérteni, de az biztos,...