Tessék, Zánka!

Nnna, sikerült abszolválni az első napot. Még élünk. Alig. A hétfői megérkezés után még okosba’ csobbantunk egyet a Balatonban, mivel jól sejtettük, hogy később már nem lesz esélyünk rá. A keddi és a szerdai “nagyszerű” idő remek alkalmat adott az aktív pihenésre, azaz az alkohol-vírus elleni védelem felépítésére. Így érkeztünk meg a csütörtökhöz…

Társaságunkhoz vehemenciájához hűen sikerült eltökölni az időt és kb. 9-re beérni, viszont a 40 perces gyalogutat az orkánerejű szélben rutinszerűen teljesítettük. Legalább nem szakadt az eső, mint előtte két napig. Vízszintesen.

A Ludditákat és a Kaukázust szerencsésen lekéstük, így tegnap sem tudtam meg, hogy ki az a Szalai Éva. És akkor jött a Belga ZsoltiABékástul és MagyarNemzetiHiphápostul, amit a feléig bírtam.

Belga után a csapat keményebbik fele feladta a küzdelmet mondván “itt ma már nem lesznek olyan zenekarok, akik arról énekelnek, hogy az acél az acéllal összecsap”, és hazamentek.

Pedig ekkor kezdődött 2008 legjobb koncertje: Killa Kela. A Dj Skeletric-kel és egy durván idióta dobossal kiegészülő beatboxos Kela meglehetősen foghíjas közönség előtt kezdte a produkcióját, de a végére teljesen megtelt a Pepsi Színpad előtti tér.

Koncert után az ottfelejtett Dj pakolta a tört ütemeket tovább. Én még megvártam a kedvenc 2005-ös KillaDj számot majd átkúsztunk a Café-ba Noisia-ra.

Hááát, mit mondjak… fél órát kellet várnom az első értékelhető számra akkora zúzda volt benn, és még az sem vigasztalt nagyon, hogy derülhettem az egymáson túltenni vágyó alulélt tinédzserek ikszelgetésén. Pedig Noisia-tól a The Distance számot kötelezővé tenném minden éjszakai autóvezetéshez.

Gondoltam, ha már itt vagyok, akkor megvárom TeeBee-t, bár sok reményt ezek után már nem fűztem hozzá. A Travel in Silence-t és a TeeBee vs. Future Prophecies-t anno rongyosra hallgattam mp3-on. Itt azonban maradt a zúzda, úgyhogy megint konstatáltam, hogy öreg vagyok és hazaballagtam.

…de a legjobb a tegnapban mégiscsak az volt, amikor az egyik koncerten két kb. 16 éves csaj a press passomat szerintem artist passnak nézte és az egyikőjük mindenfajta kertelés és társas kommunikáció nélkül úgy gondolta, hogy közelebbi kapcsolatba lép velem. Kétszer nyalta körbe az arcomat a számat keresve, mire rájött, hogy nem áll szándékomban viszonozni a szimpátiáját, és duzzogva elszaladtak.

Mondjuk nem ártana, ha ma már látnék legalább egy elektromos gitárt. A Kowalsky, Tankcsapda, Zagar, Colorstar vonalon asszem ez elég sanszos lesz.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Kaland megzenésítve, vonatjegy jóárasítva Most féláron utazhatnak a Zánkai BalaTONE Fesztivál résztvevői, ha a vasutat választják. A MÁV-START Zrt. mindazoknak 50%-os menettérti kedvezményt biztosít, akik részt kívánnak venni a július 24-e és 27-e közötti zánkai eseményen. Azon fesztivál...
Nyerj belépőt a BalaTONE Fesztiválra! A Zánkai BalaTone Fesztiválon ingyen vehetsz részt, ha elkészíted és elküldöd saját fesztivál-reklámfilmedet. A feladat nem túl bonyolult: filmednek - melyet akár a mobiloddal is felvehetsz - csak néhány elvárásnak kell megfelelnie. Cserébe a zsűri é...
Zánka, középső nap A csütörtöki torzított (meg tulajdonképpen bármilyen) gitármentes nap után tegnap azzal a feltett szándékkal indultunk el, hogy ma mi headbangelő rockereket fogunk látni. A tervet inkább kevesebb, mint több sikerrel teljesítettük. Kowalsky meg a V...