VOLT-feeling

Miért szeretjük ezt a fesztivált? Mert a Szigethez képest családias hangulatú, a szó legszorosabb értelmében. A helyszín méretéből fakadóan könnyen bejárható, mégis van, hogy 20 ezer látogató tombol együtt, tehát a sokszínűség is adott. A közvetlenség még a celebekre is átsugárzik, ezért fordulhat elő, hogy néha olyan arcok bukkannak fel a jónép között, mint Csollány Szilveszter, továbbá nem kizárt, hogy az – egyébként a nap nagy részében csak hidegvízzel rendelkező – fürdőnél a sorban állva az a nagy darab ember előtted tényleg Ganxsta Zolee.

Itt még az antiszociálisabb egyedeknek is sikerül 30-40 új arcot felfedezni, még ha rövid időre is. Együtt iszol az ismerősöd ismerőseinek ismerőseivel, a fekvőhelyed közelében álló sátrakból az egyikben egykori óvodai társad lakik – ez természetesen leghamarabb a 2. napon derül ki -, míg egy másikban egy jó barátod, akiről nem tudtad, hogy jön, és valamiért mégis pont melléd veri le a sátrát, miközben a helyi étkezési lehetőségeket teszteled.

A hangulat már a nulladik napon a tetőfokára hágott, mikor a meghívott DJ berakta a hivatalos környezetben eddig még nem hallott underground egyetemista slágert, a Terézanyut. Ilyenkor történik meg az, hogy másfél óra tömény pörgés után is úgy gondolod, hogy ideje visszamenni a táncparkettre.

Egy napra rá gyanútlanul sétálsz egy nagy placc közepén, amikor egy női kéz hátulról átölel. Azt várnád, hogy egy jó ismerősöd az, aki meg akart viccelni, de nem: amint a fesztivállány eléd perdül, realizálod, hogy még soha életedben nem láttad.

(A fesztivállány tudományos definícióját egyik szomszédunk osztotta meg velem az első este folyamán: alacsony, kedves arcú, nagy mellű. Mit mondjak, találó.)

Döbbenten állsz, miközben pár kedves szót intéz hozzád, majd továbbindul a szép – és valljuk be, csöppet ittas – hölgy.

Óriási ötlet volt délutánra berakni a stand-up comedy egy-egy nevesebb művelőjét. A Red Lounge előtt tömött sorok álltak, a bejutottak pedig összehúzták magukat, hogy még azért beférjenek párszázan. “Nagyszínpad, nagyszínpad” – skandálta egy szép(?)emlékű Uhrin Benedek koncertet idézően a nézősereg, remélhetőleg hasonló eredménnyel, mint az említett öregúr esetében.

Személy szerint Kiss Ádámot láttam, és mivel TV-t nem nagyon nézek, újdonságként hatott tirpák humora, telitalálat. Arról nem is beszélve, hogy ő még életkorban is passzolt, “találkozunk Belga-koncerten” kiáltással búcsúzott. Úgy is lett, valószínűleg a négy nap egyik legemlékezetesebb koncertjét adták a rapper fiúk. Már az is elég groteszk volt, mikor a Dalriadáról távozó gótikamónikák hada szembetalálta magát az oda igyekvő hatalmas tömeggel, nem is jutott be mindenki, aki szeretett volna.

A pihenésben is sok örömet találhatsz Sopronban, kedvenc helyünkön például levegő helyett vízipipa-füsttel fújtak szappanbuborékot kreatív fiatalok, gyönyörű látvány volt, szétpukkanása után pedig a vaníliaillat kényeztette a fesztivál alatt igencsak mellőzni készerült érzékszervünket.

Tessék, ilyen élményeket hagytál ki. Merülj el a bűntudatban! És még nincs vége, ma 30Y, Clawfinger, The Offspring, Zagar, Superbutt…

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

VOLT – 4. nap – LIVE! 23:24 a környékemen csupa közömbös arcú ember áll, sok 10 méterrel előrébb látok csak bulizó embereket. Megkönyörülhetne az együttes a népen azzal, hogy lenyomja a várva várt slágert, hadd menjenek vissza a diszkóba ugrálni a divatrajongók. Egyébként...
Füst és lábdob – VOLT első nap Ezt is megértük, a vizsgaidőszak végéhez mérnöki pontossággal illesztett VOLT ez alkalommal már kedden megnyílt, így egy nappal a hivatalos kezdés előtt színes sátrak százai tűntek fel a soproni fesztivál területén. Az alaphangot a nem túl bizalomger...
péntek VOLT, ami lesz a hegyaljai vallomás után ez már rutinból megy: volton sem voltam még. idén sem leszek igazán, mert egyetlen nap, egyetlen péntek nem fesztivál, csak pár koncert egy este.  így van az, ha az ember főváros környéki, elkényelmesedett, nagymama korhoz ...