Együnk a VOLTon!

Meglepő módon egyértelmű főtt kukorica uralom van a fesztiválon. A legtöbb ember kezében ott virít 1-1 cső. Hot-dog, hambi és a szokásos junkfood arzenál, alig-alig jönnek szembe. Pedig Hotdogból nem csak a szokásos lávakövön sült tömd magad, (vagyis pakold bucira a szerencsétlen kiflit és edd le magad hülyegyerek) és New York van, hanem Mangold márka néven futó mangalica kolbászos is.

Pár éve már, hogy teret hódított a kenyérlángos műfaja a fesztiválokon. Kapolcson keresztül a Töki Pompos tört be először a köztudatba. Idén már a VOLT-on is legalább 3 különböző helyen ehetjük számtalan változatban elkészítve, kolbásszal, sonkával, sajttal, hagymával töltve (aka Calzone, ahogy a művelt olasz mondaná), juhtúróval, baconnel megpakolva, de a Töki Pompos lemorzsolódott valahogy.

CIBzéria fantázia nevű pizzázó, ahol nem túl szimpatikus a választék, viszont olasz tésztából egészen jó és guszta a választék. Az étterem sátor viszont derekasan helyt áll házias ételek terén. A lehetőségekhez képest jól van elkészítve és nem is túl drága egy adag főétel (átlag 1000 huf).

Édességből két jó választás van, a tavaly bevezetett mexikói olé churros három ízben (karamell, barack, csoki) 300 hufért és az étterem sátor rétese 350 hufért. A házi palacsintának kár volt bedőlni…

Gyümölcsfronton szinte mennyei a helyzet. Van görögdinnye, ananász, mangó, papaya, kókuszdió, külön-külön tálalva, gusztusosan szeletelve. Az ára ténylegesen magas (300 – 450.- / adag), de nekem bőven elég