Beszámoló: Dubfire (Deep Dish) @ Club Korona, Kecel (2008. 04. 30.)

Eljött a szerda este, ami kivételesen a munkahét végét is jelentette (lévén másnap május 1.), így Dórival autóba ültünk, és uticélnak beállítottuk Kecelt a képzeletbeli GPS-en. Hála a gyér éjszakai forgalomnak (bár az M5-ösön meglepően sokan voltak) jó másfél óra alatt már a 20. születésnapját ünneplő Club Korona előtt voltunk.

A beengedés flottul ment, egy perc múlva már a belső teret csodálhattuk. Első gondolataink: szép, igényes. Sok leülős rész, hosszú bárpult, kellemes berendezés. Aztán elérkeztünk a tánctérre. Rögtön beugrott a siófoki Palace kialakítása. Lent tánctér, DJ pult, fent galéria. Annyi extra van itt, hogy a galériáról nyílik egy terasz is, ahonnan folyamatosan áramlott a jótékony friss levegő.

Odaérkeztünkkör egy fehér baseballsapkás figura, valószínűleg Tommyboy játszott. Nem tűnt semmi extrának, igazi warmup szett volt, ami alatt gyülekeznek, beszélgetnek az emberek. Azért volt pár igen jó szám, és szettje vége felé egyre jobban felpörgette a közönséget. A tánctér teljesen megtelt. Előjött Ali (Dubfire) egy világító narancssárga almás laptoppal (:D), egy segítőjével összerakták a technikát, majd át is vette a potmétereket saját használatra.

Volt egy kis rejtett félelmem, hogy bealvós progressive fog következni, de ezek szerint eddig fogalmam sem volt Dubfire zenéjéről. A bpm jól táncolható szintre emelkedett, ez láthatóan (és hallhatóan) mindenkinek tetszett. Stílusra teljesen behatárolhatatlan, valahol a techno és a minimal környékén egyensúlyozhattunk. És igen, bejött. Nagyon. Ali is teljesen jól érezte magát a pult mögött, szinte együtt élt a sorban következő számokkal. Jó ilyen DJ-t látni! Azok az energikus, táncoltató ritmusai minket is megmozgattak elég rendesen, nagyon vitt magával ez a zene. A végén annyira elfáradtunk, hogy nem vártuk végig a szettjét (állítólag 5 és fél órát játszott… wow), de így is hatalmas élménnyel gazdagodtunk. Készítettem a galériás részről (ott fent nyomtuk nagyrészt) pár fotót telefonnal (U700), amin a lenti rész látszik. Egy keveset talán visszaad a látványból.

Úgy érzem, leszünk mi még Kecelen! 😉

Egy idézet az ilovekecel fórumról:

Az Ali tényleg nagyon jófej volt, óriási megtiszteltetésnek vette, hogy a 20. szülinapon játszhat. És nem csak protokollból… Hiába világsztár elmondta, hogy világszinten is nagyon komoly hogy ennyi éve működik egy klub, hogy ilyen múltja van (kérdezte is miért nem volt eddig:)) + hogy azt is hozzátette, hogy az itteni közönség is egyedülálló, és hihetetlen komoly visszajelzést kapott tőletek, ami tovább inspirálta és ettől lett ilyen irdatlan jó buli! A technikusa is arról áradozott, hogy sok helyen volt már vele, de ilyen bulit, meg közönséget, mint itt van nem tapasztalt sehol sem!!! És ez azért nagyon komoly!!!
Arról nem beszélve, hogy a Sharam volt a poénkodó bulizós közülük, az Alit most láttam először én is (előtte vagy 4-5 alkalommal DeepDishként) ennyire felszabadultan, örömmel és szívből djzni… Ez nektek köszönhető…A komoly arcából kizökkentettétek és kecelfunná avattátok!!!:)

 

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Peter Gabriel elvitt randizni, de nem sikerült túl jól:( Oké-oké, már a címmel sikerült lelőnöm a poént: nem szórakoztam felhőtlenül jól a május 6-i Peter Gabriel koncerten. Az egész olyan volt, mintha csak egy randira hívott volna az öreg Peter, a koncert elején elmagyarázta, hogy három részből fog állni ...
Ború és mosoly a hajó gyomrából – Koncertbeszámoló, Vad Fruttik, A38... Hosszú idő után újra koncertbeszámolót olvashattok a Fesztblogon. Nem, mostanában nem járt egy világsztár sem hazánkban (vagy ha igen, nem jutottunk el a koncertjére), egyszerűen elmentünk, hogy végre meghallgassunk egy jó klubkoncertet így az ősz be...
X. Tetszeni fog vagy sem. Popcica lesz vagy felejthetetlen díva. Kylie-t tinédzser korom óta kedvelem, bevallom, nem szégyellem. Akkor még kis fruska, ausztrál szappansztár, mellette szerepelt a jóképű Donovan, ők ketten voltak az igazi álompár. Ez volt...