hol van az ősz?

még sehol!

még sehol?!?

akkor is ezt mondod, ha már szeptemberi koncertre veszed a jegyet? na ugye! még a nyáron sem vagyunk túl, de azért a szeptember jó indításáról sem árt gondoskodni.

ülős koncert lesz a müpában, ugribugri mentes, érzelmekkel teli. régóta várok rá.

Dés-Bereményi: Férfi és Nő.

nekem Básti Juli, Cserhalmi, mellettük Udvaros és Kulka. ahogy a színlap mondja, koncert négy színészre és zenekarra.

már nem emlékszem miért vettem meg azt a kazettát, egyszerű véletlen lehetett. aztán betettem szuper magnómba és hónapokig ki sem vettem. az akácfa utcában az egész ház hitte, hogy a második emeleten gyilkolják egymást hála a körfolyosónak, a nyitott ablakoknak, a maximumig tekert hangerőnek, no és az első számnak.

emlékszem mennyire megfogott básti lendülete, cserhalmi visszafogottsága. sosem untam meg hallgatni őket. a színész másként énekel. a színész énekesként is színész marad. a színész, ha igazán neki való dalokat énekel, akkor valami háti szőrzetet is borzoló dolgot tud belecsempészni a számokba. valami varázslatot, amit csak színészként adhat.

a müpa ezt mondja a koncertről:

Mi történhet meg férfi és nő között? Minden. Bármi. A szenvedélytől a közönyig akármi. Össze lehet foglalni mindezt egyetlen koncertben? Igen. Legalábbis erre vállalkozik négy kiváló színész – két nő és két férfi –, valamint egy kiváló zenekar. A szöveg sem utolsó.

Átutazó, Hallgass kicsit! Két lemez a ’80-as évekből, azóta mindkettő legenda. Udvaros Dorottya énekel Hóesésről, a Hiába szép lányról, Vetkőzésről; Básti Juli és Cserhalmi György szenvedélyes duetteket ad elő, olyanokat, mint a Játszótársak, vagy a Tíz kicsi bűnjel. Ezek a dalok koncerteken ritkán, vagy sosem hangzottak el. Kulka János is énekelt már lemezre Dés-szerzeményeket. Több mint húsz év után végre összeáll a Nagy Csapat, hogy Dés László zenei vezetésével és Bereményi Géza rendezésében bemutassa ezt a különleges előadást.

A Dés–Bereményi szerzőpáros erre az alkalomra új dalokat is írt a négy színésznek. Miről? Mindenről, ami megtörténhet férfi és nő között.

előadások szeptember 2,3,4.

ja, és aki hallgatni kicsit cd-n is tud nem csak kazettán, az ne felejtsen el megkeresni!

 

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Az ősz 20 pillanata – az előttünk álló fél év legizgalmasabb koncert... Pár napja hivatalosan is lezártuk a nyári fesztiválszezont, és most arccal az őszi klubkoncertek felé fordulunk. Aztán szépen egy zsepiért nyúlunk és felitatjuk szánk széléről csorgó nyálunkat, ugyanis minden komolyabb kutakodás és zenebuziskodás nél...
Vendégekkel és új dalokkal készül a MÜPÁ-ra a Magashegyi Underground... Tavaszra várható új nagylemeze dalait február 8-án rendhagyó köntösben a Művészetek Palotájában mutatja meg a közönségnek a Magashegyi Underground.  A zenekar ismét szimfonikusokkal, ütősökkel és egy kórussal áll színpadra, a vendégművészek pedig Záv...
c-3po és a sípok programként felmerül a szokott mozi, elvégre anya imádja, kölyök mit tehet, élvezi, hogy majdnem minden neki való filmet lát. de ez nem mehet minden hétvégén. aztán felötlik anyában a szinkronstúdió látogatás, de aztán eszébe jut az is, hogy az elsőt...