tulipános fan-fanatikus

a mozi.

hogy fanatikus vagyok-e? nem, moziban nem. meg remélem másban sem. de remélem van, amiben igen. márpedig, ha az ember nem fanatikus, akkor elgondolkodik azon, hogy vegyülene-e más fanatikusokkal. idén először úgy döntöttem, hogy igen. amennyiben még kapok jegyet, úgy első alkalommal résztveszek a mozifanatikusok őrült éjszakáján az elkövetkező pénteken.

palace cinemas. na jó, velük a kínálat nem az igazi – bocs! pedig szeretem őket, tekintettel a pénzügyi osztályukra (na ezt most nem magyaráznám tovább).

fáradtnak tervezem a péntek éjszakát, oka a csütörtök lesz, de erről majd egy másik ajánlóban, a filmek feladata lesz, hogy ébren tartsanak, felvillanyozzanak. létezik koffeinnel dúsított popcorn? mert bármennyire is szponzor, a műanyag frutti ízű redbullt inkább kihagynám.

52 film, terveimben az egy magyar, egy ős és csomó romantikus szerepel. már ha nagyobbik is benne lesz, mert részünkről ez most családi program, barátnője kirándul (épp ezért csak barát lányokat hoz magával), fiús anyuka ennek örül, így kap egy estét gyerekével.

visszatérve a filmekhez: van thriller-fanatikus, fantasy-fanatikus és romantikus fanatikus válogatás. sok-sok átfedéssel, sajnos. és nincs művész-fanatikus válogatás, amit rossznéven veszek, nagyon. kifejezetten szívesen néztem volna ún. művészfilmeket multiplex körülmények között.

pénteken 6tól szombaton reggel 6ig. tényleg kíváncsi vagyok rá meddig bírjuk majd. kölyök szerint a jegy helyszínenként érvényes, ha ez igaz, akkor westend mellett döntünk, bár esetleges elszunyókálás szempontjából felmerül a kérdés, a mammut székei nem kényelmesebbek-e? ráadásul a kukorica minőségét sem mérlegeltük. márpedig ha multiplexes, romantikázósan mozizós éjszakáról van szó, akkor az kukorica nélkül teljesen elképzelhetetlen.

a végén elárulom mi az, ami leginkább vonz ebben az éjszakában: ülök a teremben, bámulom vásznat, de unom. vagy a szomszédból sokkal izgalmasabb hangok szűrődnek át. vagy egyszerűen csak nincs kedvem ülni tovább.
ekkor felállok, fogom a kukoricás zacskót és átsétálok egy másik terembe, jövök, megyek a filmek között, összerakom a saját történetemet sci-fi-ből, romantikából.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

11 óra 26 perc 34 perc híjján 12 órát töltöttem a westend nevű intézmény mozitermeiben és bár készültem az eseményre - még kispárna is volt nálam - mégsem hittem, hogy kibírom. de kibírtam. mit kibírtam?!? probléma nélkül, elszunyókálás mentesen néztem a filmeket e...
20 forintért moziba? - Erre a filmre sajnos nem érvényes a művész-kártya? - ? - A jegy 20 forintba kerül? - ..??...ö..Mennyibe? - 20 forint? - Komolyan? .... a beszélgetés további részében még vagy hétszer megkérdeztem a jegyárat, mire hitetlenkedve betoltam az ablakon e...
Cinema Tour vol. III. Három zenei formáció, amely sok szálon kapcsolódik különböző egész estés és rövidfilmekhez, és filmrendezők, akik zenészek hangképeivel mesélik el történeteiket. Ez vár azokra, akik május 21-én ellátogatnak a Toldi moziba, és abban biztosak lehetünk,...