nem oda Pula!*

“Kapolcs újra csendes. A főutcán (jó esetben) tízpercenként látni egy-egy autót. Kiürültek az udvarok, a Malom-sziget, eltűntek a színes-tarka sátrak, Cili néni kocsmája ismét féltízkor zárhat. Elmentek a Völgylátogatók. Hazamentetek.”
– így kezdődött a tavalyi völgybúcsúztató levél és így ért véget:
“Egyszóval nehéz megítélni ennyi év után, mi rejlik a titok mögött, amely legendává tette a Völgyet, ám tagadhatatlanul jólesően olvassa Márta István és Galkó Balázs (no meg Pallagi Anikó) a számukra hagyott búcsúlevelet, melyet egy névtelen Völgylátogató tett le az asztalunkra a fesztiválirodában. Reméljük, mindannyian így emlékeztek a Völgyre.
Márta Istvánékon keresztül én is, az összes Völgymunkás nevében köszönöm, hogy itt voltatok, s búcsúzom Tőletek azzal, hogy jövőre ismét lesz Völgy.”…
“P.S.: Találkozzunk jövőre, a 20. Művészetek Völgye Fesztiválon!”

jelen pillanatban úgy néz ki nem találkozunk, 19 völgy után nem lesz huszadik.

az utóbbi évek már nehezen szerveződtek, Márta István mindig megkongatta a harangot és elmondta, hogy végveszély van, kell a pénz, mert egyébként nincs nyitás csak elmaradás, de aztán mindig érkezett zsé. annyi mindig, hogy legyen völgy. elmaradó programokkal, apróbb, nagyobb változtatásokkal, de mindig volt valahogy.

idén nem lesz. hacsak ez a bejelentés nem egy előrehozott kongatás. azt meg csak a bennem lévő kisördög kérdezi, hogy 20 év alatt miért is nem lehetett önfenntartóvá tenni a fesztivált? 250 ezer látogató, mert tavaly állítólag annyi volt, talán elégséges lenne ehhez.

*örülök, hogy tényleg nem oda. a ‘marketingfogásról’ pedig meg van a véleményem.

 

 • Ma délelőtt a Gondolat-jel műsorban jelentette be hogy nem lesz.

 • Rövidül a Sziget, elmarad a Völgy… elég uncsi nyarunk lesz…

  Mondjuk Kapolcsra idén úgyse tudtam volna elmenni, ez már most biztosan látszik.

 • A hétvégén Dörögdön lebeszéltem 10 ember szállását, a szabadságokat jó előre kikértük. Már nem is emlékszem, hány éve járok a Völgybe. Nekem annyi.
  És ez mind csak emlék marad: http://fesztblog.hu/archives/2006/07/29/A_vilag_legboldogabb_basszusgitarosa/

 • Márta Pista minden évben azzal nyit, hogy idén nem lesz. Aztán mégis. Szerintem spanolják a reménytelennek tűnő helyzetek, másrészt ezzel a stratégiával több pénzt tud összekalapozni.

 • SzuperApu, nem így van. Ennyire korán, és határozottan még nem jelentették be sohasem. De holnap a sajtótájékoztató után okosabbak leszünk.

 • Hivatalosan nem szokta. Ja. De reményre ad okot, hogy nem először kiált farkast…

 • csák

  nem igaz, hogy ezt minden évben el kell játszani.
  egy szaki igazán elmagyarázhatná már nekik, hogy ez rossz stratégia.

 • ropy

  Ott voltam az elsőn és később is elmentem egyre-egyre.
  Elüzletiesedett világ lett az.
  Nem kár érte.

 • Ana

  Na, de milyen überállat lenne, ha tényleg elmaradna és akkor csak a keménymag menne le, mint régesrégen. Innánk, ennénk, és egészen biztos vagyok benne, hogy színház és koncert is akadna. De nem lenne tömeg, álkulturisták, neon és hiszti. Yehh!

 • Ana! Én felajánlottam, hogy Szegedről az összes művészeti csoportot leviszem, akik az egyetemhez kötődnek. Színház, zene, irodalom. Egy udvart meg tudnék tudnék tölteni minőségi kultúrával, ingyen. Szerinted kell?
  k.

 • Ana

  Igen. Szerintem kell! Nagyon is.
  És ami nem kell, az a elmúlt 6-7 év tendenciája.
  Most komolyan, a pénz java része lényegében arra kell minden évben, hogy egyre neonosabb legyen.
  Én is simán leszerveznék 4-5 előadást ingyen. És azt hiszem nem egy együttes állna be a szervezés háta mögé, hogy jön ingyen és toljuk.
  Az biztos, hogy én ott leszek idén is, ahogy minden évben.

 • Bűvészetek Völgye?!? Kész.