Sziget – kedd

Kislattyogtam délután, hogy leüljek beszélgetni újra Wahornnal. Zseniális ember. Ő fest, én figyelem. Ő beszél, mesél, én gyönyörködöm. A héten háromszor kaptam el.

Utána indultam a világszínpadra Napra koncertre, de mindig szembejött egy ismerős. Nehezen szabadulós, de rég találkoztunk fajta. Nem szerettem.

Koncertet lekéstem, de okulva a tempóból, azonnal indultam vissza Palya Bea Piazzolla estjére. Nem másztam be fetrengeni, mert éreztem, hogy nem fog jól esni ez a zene most. Pörögni akartam. A koncert felénél, át is mentem a nagyszínpadhoz.

Pár éve is nagyon jó volt Juliette and the Licks és most is. Könnyen találtam a közönségben jó helyet táncolni, énekelni, érzékelni. A Hot Stuff-ot, úgy lenyomta, hogy leesett az állam. Nagyon pörgött és vele együtt a közönség is.

Száguldás át a tömegen az orosz Leningrad koncertjére. Amikor odaértem már elég veszélyes mértékű tömeg volt, de az első szám után, többen voltunk ott a dombon, kis utcákban feltornyozva, mint a nagyszínpadnál a legfullosabb koncerten. Elnézték a színpadot rendesen. Alapvetően rockot játszanak, de hol skaba, hol reggaebe, hol latinos stílusba tolják el, remek zenészekkel és nagyon jó énekesekkel. Pörgetik a népet úgy, hogy nekem a koncert 10 percnek tűnt, annyira ment az idő. Na meg a macijuk elől. Egy édes kis, duckó pasi ül a színpad elején és szórakozik/szórakoztat. Lenyúlt megsimogatni az inkálos kopasz fejét, aki ennek baromira nem örült. Széttépet pár sörös dobozt, szétcsapott, majd szedett 5-6 fa széket, amiből az elsőnek egy részét “véletlenül” a közönségbe hajította. A környékemen mindenki egyszerre szisszent fel ezen, de nem történt komolyabb baj. Egyébként ő egy költő.

Terveim szerint a nap utolsó koncertje ugyanitt a finn Värttinä (ejtsd: vertina) volt, de addig még 40 perc üres járatom volt. Ezért a Magicben felcsíptem egy vizet, meg egy butchot és együtt beáramoltunk az Afrika faluba Jah Turban koncertre. Jó kis reggae zenét toltak. Elég kevesen táncoltunk rá, ami eléggé meglepett, de ez van. Majd a lassú érdeklődés miatt az első sorból élveztem a Värttinät, de a tömeg hamar ellepett. Nehezen tudtam kiizzadni magam. Tetszik a zenéjük, de a színjáték nem. A 3 nő gyakran egymást kergette, szövetkezett, játszott. Nyilván, ha tudnék finnül akkor értékelném, de így nem tudom. Ahogy a hollandok sem nagyon reagáltak Palya Bea játékaira a koncertje alatt (leszámítva a magyarokat), mert a nyelvi problémák miatt nem tudtak vele mit kezdni. Míg itthon általában az egész közönség mosolyogva játszik Beával.

A koncerteket lezárva elkezdtem bejárni a kedvenc táncos helyeimet a szigeten. Először a Zabhegyező előtti porpartyban vettem részt, majd 11-kor gyors rajt a Magic Mirror fináléra. Nagyon jó műsort hoztak össze idén. Sokkal jobban bejött, mint a tavalyi.
A közelség miatt a Volt teraszon pörögtünk tovább. MokkaCukka nagyon csábított, de a HVG terasz következett. Végül csak a MokkaCukkában kötöttem ki és toltam 5-ig.

Viszlát Sziget és adjon isten Szegedi Ifjúsági napok!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

sziget-perverzitás Az évben van 51 hét, és van a Sziget Fesztivál. Az elmúlt 51 hétben minden fergeteg-buli csak csenevész petting volt ahhoz képest ami most ránk vár, mert ma hosszú előjáték után végre kezdetét veszi a forradalmi aktus, melyben a veszélyes 7 lövetű ...
Ambi Valencia Fojtogató délutáni hőségben esünk túl a belépés procedúráján, majd a Sziget mélye felé gyalogolva égig érő porral szembesülünk. Mely állapotot nosztalgikusnak is nevezhetném, ám nem az, hanem mélységesen zavaró. Ezt 15 év után már nem vártam, és nem ...
sziget 2007 előzetes 2007.08.08. a nulladik napon elgétézhet, aki akar, én csupán az első nap fogok kizarándokolni, s talán meg sem állok a wan2 színpadik, ahol yonderboi, a nitzer ebb és a zseniális u.n.k.l.e. fogja váltogatni egymást. ez utóbbinak júliusban jön ki az ú...