Trent Reznor megkísért – a negyedik sziget nap

Amikor már befelé jövet összefutottam egy Trent Reznor
hasonmással, meg egy másikkal, akiben több gyűrű volt, mint egy ékszerboltban,
azon kezdtem gondolkozni, mi lehetett feléjük, amikor kiderült, hogy lesz Nine Inch
Nails. Biztos voltak ilyen elő-NIN-bulik, közös csuklóvagdosás kenőkéssel, meg
ilyenek. Na mindegy, ennyit az előítéletekről. Én alapvetően Hives-ra mentem ki,
ami viszont nem okozott csalódás. Évente 1-2 olyan koncert szokott csak lenni,
amit 4. sorban bulizom végig, de a Hives, az mindig ilyen. Tegnap is kb. 4 szám
után be a közepébe, és aztán ki se jöttünk, amíg tartott. Az énekesüket erre
teremtették, hihetetlen show-man, és együtt pedig igazi pure-rock-ot játszanak,
amit egy ilyen bulin kell is. Délután ide-rossz idő oda, már ezért megérte
kijönni.

 The Hives

A Kispál kötelező, még mindig, pedig már a számok ¾-ét nem
ismerem, és kicsit még én is öregnek érzem magam. Nyilván van olyan, aki ezzel
az 5 éves koncertjükkel van így, de engem sokkolt, hogy most decemberben lesz a
20 éves koncertjük, és még emlékszem a 15 évesre. Ezen kívül viszont nagyon
tudnak zenélni, még mindig, és a vonós-hármas bevonása tökéletes ötletnek
bizonyult, az ő szólóik voltak a legjobb részei a bulinak.

A Nine Inch Nails első 3 számát meghallgattam, és
meggyőződtem róla, hogy Trent Reznor nagyon messze van még a majdnem-Kurt
Kobain-ségtől is, tényleg csak az erőletett szenvedés jött át, meg a közepes
számok sora. Legalább kialudtam magam.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Sziget // elsô nap // Az úgy volt, hogy délután megbeszéltünk egy találkozót vele, hogy együtt indulunk el a Szigetre. Hamar odaértünk, és relatíve gyorsan kitaláltuk azt is, hogy hol lehet a szakmai jegyet beváltani. Itt akadt egy kis fennakadás (a gép "nem látta" a jegy...
Esőnapi magyarok Ötkor végre nekiindulunk, hatkor már nescafét szürcsölgetek a főúton, miközben a Világzenei felé igyekszünk, továbbra is botorkálva, mint tegnap éjjel, és egy kicsit meg is rettenve a tömegtől, most ez nem kell nekünk, nagyon nem vagyunk ráhangolva, ...
Tapasztalat Tapasztalat Tapasztalat Már lehiggadva, immunrendszerileg kicsit már megerősödve, a tapasztalatokon gondolkodtál, hogy milyeneket is kaptál a 2007-es Szigettől. Emberek, zene, árak/értékek,  és találkozások, és, ami kimaradt, -egy posztban. Emberek. Klasszikusnak is lehet ...
 • norb

  nem sokat érthetsz a zenéhez az egyszer biztos.a nine inch nails volt a sziget történetének egyik legjobb koncertje,amit végre a kedves hangtechnikus emberek sem baltáztak el.több féle szempontból is mondom ezt,nem csak a zene miatt.
  és egyébként nem vagyok egy kifejezett NIN rajongó.

 • Ha esetleg érvekkel megtámogatnád az álláspontodat, az sokat segítene rajta(d). Először is hogy tetszik-e vagy nem, az teljesen szubjektív, ha nem ez volt életed első szigete, akkor ezt már megtanulhattad te is, embere válogatja.
  A NIN-t pedig nem vagyok hajlandó korszakalkotónak hinni csak azért, mert a Rolling Stone meg az NME kritikusai szerelmesek belé. Érveket!!!

 • kinga

  mondok én érveket. kitűnő hangzásvilág, zseniális zenész (Trent Reznor – ha utánanéznél vagy csak EGY lemezt is meghallgatnál tudnád, bár ugye a skatulya a lényeg …), ő írja a saját dalait (ellentétben a Hivessel höhö), rendkívül jó koncertzenekar, és valamit nagyon eltévesztesz. A NIN nem valami emo-s érfelvágós zene egyszerűen élvezetesen szenvelgős aztán ennyi. 20éve nyomják a pályán, és bár elismerem, hogy itthon nem túl nagy hatást keltettek odakint kultzenekarnak számíanak, és rengeteg más zenekarra nagy nyomást gyakoroltak rá. Kurt Cobainhoz meg még csak véletlenül sincs semmi köze (ráadásul kb ugyanakkor kezdtek, sőt…)Semmit sem tudsz te az industrial zenéről, de ezek szerint a normális, stíluskategorizálás nélküli elismeréshez sem értesz és a Rolling Stonenal harcolgatsz…hehe…csak azért kritizálsz mert a stílust nem szereted, hát haddne mondjam ez nem igazán profizmusra vall…én meggondolnám…:D:D:D

  ui.: nagyon jó bulit vágtak le, kegyetlen jól éreztem magam, köszönöm az élményt.

 • ennek őszintén örülök, már hogy te legalább jól érezted magad. Az indusztriál-rockkal kapcsolatban nyilván igazad van, valóban elég kis szelete az, ami hhozzám is eljut, de hát mindent nem lehet.
  Viszont a Year Zero-t sokszor meghallgattam, akkor sem tetszett, és meghallgattam a híresebb régebbi számaikat, de azok sem tudtak megfogni. Valójában nekem mindig is van azzal szemben némi fenntartásom, akire pont mikrofonközelben jön rá az ipari szenvedés, de még ezt is megértem, ez én vagyok.
  De ezt a koncert dolgot végképp nem értem, az életfájdalmakat meg a nemtudommit nem lehet akkor elődani, amikor éppen megveszik, vagy pont ettől lesz őszintétlen, ami, ha jól vettem ki, akkor pont a lényegét öli meg.
  ui.: ha már az őszinteségnél tartunk, nem hiszem, hogy lenne valamilyen szint (miben mérnéd? hány üra zenét hallgatsz/hét?), ami felett már meg szabad kérdőjelezni a

 • “nagyok” véleményét (RS, NME)?

 • justme

  no, hat hadd mondjak ellen neked, akerenyi!nem azert kell korszakalkotonak hinni a NINt,mert azt irja rola a NME, hanem mert ha megnezed, mit tett le eddig zeneileg Reznor az asztalra, akkor lathatod, hogy AZ. Kozepes szamok?? Hohh, ne mar, ezt te se gondolod komolyan!Az a tag egy zseni, nezd meg min jatszik, milyen zenet szerez, milyen melyertelmu szovegeket ir, es ezt milyen atelessel adja elo!!De nem akarlak meggyozni, mindenkinek mas tetszik.
  Ami a szenvelgest illeti: ha vegighallgatnad a Fragile-t vagy a With Teetht pl., hallhatnad, hogy a NIN nem az onsajnalatrol meg a csuklovagdosasrol szol. Hidd el, ha valaki, en hanyok a rinyalastol a zeneben, de Reznor nem szenveleg, nem is egy masodik Cobain, csak oszinte a belso kuzdelmeirol. Es ha csak 3 szamot hallgattal helyben, lehet, hogy nem jott at, milyen intenziv volt a koncert. Reznor total atadta a fajdalmat, meg a duhot, a megnemertettseget es a tarsadalomkritikat, ami uu.jelen van a zenejeben, mint az ongyulolet, talan e is emeli ki a csomo whining band kozul, akiktol a hideg raz. A koncert egyidejuleg volt kemeny zuzda es erzelmes, hihetetlen odaadassal zeneltek.Szerintem mindeni erezte ott a moshpitben a Gave Up duhet vagy az eloben nagyon megrazo Hurt fajdalmat, engem teljesen elvarazsolt.
  Szoval mind hangzasilag(hangtechnikusoknak puszi), mind latvanyilag, mind…mindenhogy, na, eletem legjobb koncertje volt, hihetetlen magas szinvonalu, megismetelhetetlen elmeny.Long live NIN!!!
  Amit a Kispalrol irtal: szerintem is nagyon jo volt, a vonosok fokepp.

 • Én valószínűleg soha nem fogom megszeretni a NIN-t, de ez tényleg a saját bajom. A csuklóvagdosás valóban túlzás volt, kicsit hatásvadász is, elismerem, és azt hiszem, bizots igazad van a többiben, amit mondtál. Ennek ellenére, ha sehogy nem tudott engem megfogni (album/koncert), akkor nem tudok mást leírni. Örülök, hogy nektek jó élmény volt.

 • justme

  hat ebben kiegyezunk:))

  latod, a csuklovagdososdit meg egyikunk sem szereti, csak mind2nknek mast jelent a zeneben( az ilyen szenvedjunk egyutt a vilagfajdalom tengereben bandektol, akar emo, akar csak siman szar, en is hanyok)

  egyebkent meg izlesek es pofonok: az index a Kispalt is lehuzta annak rendej-modja szerint, pedig igenis utos volt. Hat ez van:(
  pa