Sziget – szombat

Pannonia Allstars Ska Orchestra nagyon rendben tolta a koncertet. Csak álltam és oldódtam a hangokban és ritmusokban. Majd rohanás, csúszás, hömpölygés a Hivesre. Komolyan mondom nem számítottam rá, hogy ekkorát fognak szakítani. Ott helyben lepetéztem a produkciótól. A tavalyit kb. négyzetre emelték. Pislogni is csak gyorsan mertem, nehogy lemaradjak egy újabb színpadi elemről. Az idei sziget eddigi legjobb produkciója volt számomra.

Hosszas várakozás, ténfergés, majd jött a Kispál. Felvitték magukkal Vargáékat, akik olyan hegedűt tettek hozzá, hogy a szívem majd kiugrott örömében. Bár, aki nem tud egy sima hegedűt keverni, az nem értem mit keress a sziget produkcióban, de ezen a koncerten már próbáltam nem törődni a zavaró tényezőkkel. Rutinból nyomták le az első 45 percet, amibe belecsempészték kedvencemet a Zsákmányállatot. Az első pár hang után már csak ugrálni tudtam és mellé a videó nagyon ütött. Tavaly a Bársony függönnyel voltam ugyanígy.
Majd kisunnyogtak a színpadról, ott hagyva a 3 Vargát zenélni. Gondolom egy percig sem gondolták, hogy nem citáljuk vissza őket. És akkor a Zár az égbolt olyan gyönyörűen és érzelmesen szólt, hogy megmozdulni se tudtam a libabőrtől. Utána még sokáig a hatása alatt voltam.

Mindenhol NIN pólós emberek szaladgáltak és gyűltek a koncertre, de én kihasználva azt a fél órát elnéztem új tájakra. Fanfare Ciocarlia felé szándékosan nem mentem, mert bár elcsíptem volna a végét, tiszta ideg lettem volna, hogy szinkronban ment Kispállal és emiatt kihagytam. Így abban a tudatban ringatom magam, hogy nem is voltak jók (biztos nem így van). Végül Tisza Beát választottam, amit nagyon jól tettem. Annyira bejött, hogy le is késtem a NIN elejét, mert nem tudtam időben ott hagyni őket. A megasztárral sújtott média után, mindig jól esik tiszta és erős hangot hallani.

Aztán vissza a Nine Inch Nailsre , ami nekem nem igazán jött be. Elég erőltettetnek éreztem, ezért átkúsztam az Ászokhoz, majd tova a HVG-be és nagyon jót buliztam.

4 thoughts on “Sziget – szombat

  1. Hát igen, a Fanfare-t sajnálhatod, jók voltak 🙂 (beállt Esma Redzepova, akinek elvileg a roma sátorban volt még saját koncertje, önmagában egy jelenség)
    A NiN-nek csak a végére álltam be a szélére, pár számot hallottam, nem volt rossz, de annyi elég is volt.

  2. Szerintem a NIN nagyon erős produkció volt, iszonyat vizuál, stb, de a szellemiségével nem tudok azonosulni, persze nem is feltétlenül kell. Azért az döbbenetes volt, amikor az egyik gitárost egy testőr támmogatta az öltözőbe, teljesen kiütötte magát, szerintem rohama volt.

    A Varga Ferenc Hegedűtrióval (Attila, Szali és Tamás) kiegészített Kispál a „Tokkal Vonóval” lineup, és ne feledkezzünk meg Lecsóról sem, akinek rohannia kellett PUF-ra. Sajnálattal hallom hogy a vonósok nem szóltak jól, de lehet hogy rossz helyen álltál, Kedves Ana.
    És hogy tetszett a „kicselezem” c. új szám? Figyelte valaki? Mérges, és odamondós ám.

    béke

  3. Direkt kerülöm a Fanfare híreket, erre te itt lesújtasz? Ejj.

    sga, azon egyáltalán nem lepődök meg, hogy egy zenész ennyire szétcsapatja magát és elítélni sem tudom. Ez az ő világuk egyik szélsősége.

    Lecsó rohanását valóban kihagytam, mert annyira hatalmába kerített a koncert, hogy amikor Lovasi mondta, hogy Lecsó szalad a PUF-ra szinte tudomásul se vettem.
    Gizda karzaton álltam az elején, aztán beástam magam a közepére. A hegedű egyik helyről sem szólt jól, ami azért fáj, mert gyönyörűen játszottak. Ők, tökéletes produkciót nyújtottak. A hegedű keverésével volt a hiba, fentebb is ezt írom. Tény, hogy ez sziget, szabadtér, de attól még ki lehetne iktatni ilyen emberi hibákat.

  4. justme

    Hali! nekem nem tunt fel, hogy a Kispalon gyatran szolt a hegedu,nalam rendben volt.(Bar bevallom, nekem Kispalon relative keves dolog tunik fel,mert akkorat ugralok-bulizok.) A hangulata ugyanakkor tuti volt, az elso par szamot lekestem, de meg a vecenel is partiztak ra a jonepek:))
    Az a `kicselezem` volt, amiben Lovasi a parlamenti kordonrol szovegelt? Az ott volt…

    NIN nalam a legerosebb koncert volt, amit valaha lattam. Nagyon vartam, de meg igy is felulteljesitettek oszinteseg, zeneiseg, erzelematadas es persze hangzas meg latvanyvilag dolgaban, odab@szott, mondhatni. Nekem nagyon bejon a szellemiseg is, azonaltal, hogy nalam kevesbe szuicidabb meg buskomorabb ember keves van, tenyleg. En is csodalkozom, hogy miert imadom Reznor okelmet, de imadom, ez van;)

    Azt, hogy a gitaros majd osszesett a vegen, nem csodalom, de kar volt azt a jo Fendert szettorni elotte:)
    pa

Comments are closed.