Sziget – szerda

Laza séta körbe a szigeten. Feltérképezés, idén, mi és hova került? A hajókázás még mindig jó. Nekem bejön. Teszkó helyett ABC szinte nulla választékkal. Postalálka helyett Day.hu, szebb, jobb, értelmesebb. Erőteljes forgatag sodor folyamatosan. Tavaly 45.000-en voltak első nap, idén ez 5.000 fővel több kezdésnek. Gasztro téren, krémes csiga és rántott békacomb a legfurább. Ám van indíai bár, ahol sok vega étel várt rám.

Iszonyatos por kavarog és a hőség nehezen elviselhető, aktív szabadidő mellett. Irigykedve néztem a fiúkat, locsoló kocsi előtt. A sofőr bácsi (kb. 60 éves) nagyon jó fej. Tetszett neki, hogy szórakoztathatja a fiatalokat.

Több helyszínen, rendezvények egymás hegyén hátán. Elnyomják egymást és megy a harc az érthetőségért a hangerő jegyében.
A Magic mirror elé betoltak egy kamiont, amin éppen hittéríteni próbált egy amatör csapat (értsd: nulla ének tudás, artikulálatlan üvöltve “énekelés”), a Nők tere beszélgetés alatt. Minden egyes kiejtett szó megértésért meg kellett szenvednünk. Pár óra múlva helyrebillent a balansz azzal, hogy láthattuk Johan és Patrick próbáját. A legtutibb buli idén is a Mirror mögötti lekerített kertben van. Belépés csak bennfenteseknek.

A Bahia egy jól sikerült helyszín lett szerintem, bár a hang eszméletlenül el van túlozva és koncert után még percekig zúg az ember füle, de ez hangmérnök függő. Remélem Egy Kiss Erzsi Zenére klappolni fog már minden.

A Kaukázus lenyomott pár poént, hogy “Ti vagytok a legjobb közönség a szigeten!” És tényleg! “Ez a legjobb koncert az első napon!” És majdnem, nekem a második, a Manu után!

A közönség nevet, fütyül, majd megvadul egy kicsit a Teszkora és onnan már csak fokozódik a hangulat. Jó buli volt, de hiányzott a Bíborka. Menet közben Apuskát véltem felfedezni a tömegben. Paparazzo kép itt.

Open tisztás HOFI – tükre feledhető élménnyé alakult bennem.

Manu Chao érdekes volt. Azok, akik ismerik a teljes repertoárjukat és magát a zenekart szeretik (mint én), jót pörögtek. Olyan érzésem volt, hogy az egészet improvizálják és áttolják ska-ba az egészet. Lehunyt szemmel élveztem azt, ahogy hullámoztak. Ebből adódik, hogy a számok végén fel kellett néznem, hogy most megint áramszünet van, vagy tényleg úgy érnek véget a számok, mintha elvágnák. Fele-fele arányban volt mindkettő. A fények nagyon rendben voltak. Szikrázó, éles fények a pörgés alatt, elnyúló, giccses, ködök a lassú betéteknél.

Koncert után a zsebkendőm fekete lett egy sima orrfulyástól. Több évnyi port lélegeztem be pár óra alatt.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Villámlátogatás A Baba Yagában Jamie Winchester általam egyébként kedvelt nyálpopját keveri négy orosz népdalénekes jellegzetes hangjával és az általuk rendszerint előadott művek hangulatával Bornai káeftés Tibor szerény zsenije. Utoljára öt éve játszottak együtt, a...
Sziget 2007, Day 1 – a partraszállás Ennek fényében talán érthető, hogy sajnos miért nem nagyon tudunk beiktatni olyan idő-intervallumokat, hogy „akkor ebben a fél órában körbenézhetünk a sátrak közt". Ez az ajánló főleg tapasztalt, kíváncsi, és kitartó fesztivállátogatóknak szól, szóva...
szigetfeszt 1. nap – lassú szoktatás Munka után és főleg előtt csak szigetelGETni lehet. Így érdemes? Kérdeztem többször is magamtól a gyárból kifelé jövet, hiszen a karszalagosok területére még be sem léptem, amikor már le akart ragadni a szemem, ó mi lesz így a bevezető napon velem? B...
  • tepertős bélaa

    végre egy hölgy is vágja mannu kááót
    mala vida