Más(odik)nap

Az első naphoz hasonlóan vághatott neki a BalaTONE második napjának,

aki a helyszínen maradt. Reggel 8-tól már képtelenség megmaradni az
amúgy full árnyékban levő sátrakban is, legjobb megoldás, ha az előző
napi ereszd el a hajamat a parton piheni ki az ember lánya/fia.

Nem tudom, hogy a Kispálnak vagy az Asian Dub Foundationnek vagy egy 3. fellépőnek sikerült-e megnövelni a fesztiválozók számát, mindenesetre éjszaka komoly megpróbáltatást okozott visszatalálni a sátrunkhoz, addig ugyanis a kempingnek az a része aligha volt telítve, aztán éjszakára elérte azt a szintet, hogy jóformán ki lehetett volna tenni a megtelt táblát.

A nagyszínpadon a No Thanx kezdett, a tizen kevés éves lányok legnagyobb és a húszon túli fiúk legkisebb örömére, bár az ő véleményük akkor is egyezett az együttessel: no thanx, vagyis: nem, köszi.

Utánuk jött Jamie Winchester és Hrutka Róbert, akik annak a kevés embernek, akik tudják, mennyire jó zenét is csinálnak a srácok, nagyon jó koncertet nyomtak.

Őket követte a Kispál és a borz. Lovasi nem koncert, hanem lemezminőségre törekedvén többször is leállította a koncertet.

Az utsó fellépő az Asian Dub Foundation volt, le a kalappal az énekesek előtt, a “koszonom” nagyon ment nekik, viszont a Zánka szó már kevésbé, így Zánka átkeresztelődött Zánkóvá – bocsánatos bűn. Élmény volt látni az egyszerre ugráló embereket, nagy bulit csinált az A.D.F. .

“Kötelező házifeladatként” megkaptam, hogy a Subscribe-ról is ejtsek szót. Most hallottam őket először, a véleményem inkább pozitív, mint negatív. Nem tudtam eldönteni, hogy a színpadon zúzó-headbangelő srácok, avagy a színpad előtt felfújható gitárt nyúzó ember volt-e keményebb. Bár asszem nyert a zenekar, főleg, amiért headbangelve úgy néztek ki a rasta fiúk, mintha épp felszállni készülnének.

A mai, 21-i program sem ígérkezik rossznak, úgyhogy kedves otthon ülő, magatokkal mit kezdeni nem tudók, gyertek Zánkára, ja, bocs, Zánkóra, egy utolsót BalaTONE-olni.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Kamon Zankóóó! Kádár János Zánkára érkezik ( 1975 ), majd átadja a Kommunista Ifjúsági Szövetség akkori legnagyobb project-jét : a Balatoni Úttörővárost. Ez az esemény tette lehetővé, hogy télen és nyáron folyós orrú hülyegyerekek nyomják bele egymást a hóba, vagy ...
BalaTONE Fesztivál – Fellépők Előzőleg már kitárgyaltuk a helyszín sajátosságait, most lássuk a leglényegesebb pontot, a fellépők listáját! Ha egy mondatban össze kellene foglalni, akkor azt mondanám, hogy változatos, de nincs semmi óriási meglepetés. Azonban ha a jegyárat nézz...
BalaTONE-i nyár A tegnapi (pontosabban a tegnapelőtti) nappal kezdetét vette az idén debütáló BalaTONE fesztivál Zánkán. Az első nap olyan húzónevei (hm, inkább húzóegyüttesei) mint Hiperkarma, Alvin és a mókusok, Bikini (és még folytathatnám) ellenére se mondható, ...