szigetnow. 06.08.10. deathbystereo @hammerworld

második menetben metálfény. tegnapi cimborámnak visszafizettem a kölcsönt: kamatostul. ugyan a ministry-re jómagam is kíváncsi voltam, de a tervem az volt, hogy az ipari fémcsattogást követően úszom a meduzákkal, vagy csak simán hülyére iszom magam. nem gondoltam volna, hogy az utóbbi csak részben sikerül az extrém nedvfelszívóképességgel megáldott kajáknak hála (damn you, haspók falatozó! :), az előbbi meg egyáltalán nem játszik, mert egészen véletlenül ottragadtam a hammerworld sátorban.

jó volt? részben. de előbb pár szó a ministry-ről: előszeretettel hasonlítgatják a NIN-hez és a skinny puppy-hoz, de a koncerten vajmi kevés közük volt a fenti industrial metalhoz: egyszerűen csak zúztak, s bushtól vagdostak be hangmintákat. igen, már megint busht baszogatják. a mellékelt képvarázs is róla, bin ladenről, a háborúról, a rasszizmusról, a média rossz hatásairól stb. szólt: kicsit fárasztó már ez a direkt politizálás. a koncert első fele összefüggő dzsdzsdzsdzs volt, aztán mikor előkerültek az oldie-k, a színvonal határozottan megugrott, a visszatapsolást megelőző közel 10 perces csoda pedig már-már toolra emlékeztetett.

koncert után jobbra el az első kívánatos kajastand irányába. az árak so-so, az adagok okésak, az ízek frankók, a kalóriák pedig… nos, a szigeten csak hízni lehet. ezúttal elmaradt az ismerős-invázió is: többen panaszkodásnak vették a tegnapi litániám, pedig dehogy. azért néhány lány így is hozzánk csapódott, s ők vittek minket a rosszba (=MH), de tervszerűen.

szóval, akkor jöjjön HC az arcomba. azt már korábban is megvitattuk, hogy majd minden stílusban van hardcore, jómagam részben thunderdome-okon nőttem fel, azért lettem ilyen tökkel és pöröjjel ütött, szóval tudtam, hogy kb. mire számítsak. ütös-verős-földbedöngölős zúzásra, arra. a death by stereo kiskerti system of a down élményt nyújtott: áriázás vs. hörgés, s nincs olyan tíz másodperc, amelyben ne lenne ütem- vagy szólamváltás. pont ezért nehéz nekem ráhangolódni erre a zenei stílre, de azért most érzem a nyakam a headbangeléstől.

a következő banda, a sick of it all már húsz éve porondon van, jól meg is töltötték a hammerworld sátrat, én a death by stereót mégis jobban élveztem: ez utóbbi már massza volt az előző kavalkádjához képest. de az is lehet, hogy a figyelmemet a két koncert között elfogyasztott sörök és kaják belső közösülése kötötte le.

fémes ízek után valami könnyedebbre vágytam: de hiába terelgettem gondolataimat a mokkacuka! irányába, ahol tegnap éjjel a kisérletezgetősebb outrage volt porondon, jómagamat csak nem sikerült. ehelyett találkoztam egy régi (jó) virtuális ismerősömmel, aki a djuice sátorban szervált promó-ajándékok prezentálásával volt elfoglalva. na jó, ideje hazamenni.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

beteges mesteremberek Borravaló, szép szó, bár a szigeti pultos szemével nézve haszontalan, hogy nem is hagyok ott többet s ezelőtt sem jellemzőn senkinek, hogy nálamnál valós értéket képviseljen, s tényleg folyjon ki kezeim közül nedüre, legyen való az elmaradás, a napi ...
„Ilyen vagyok, ilyen vagyok, ilyen vagy te is drágám…” Térkép, program, néhány ismerkedő kör, nézelődés, és az első sör négyszázért. Ihatnék ászokot is ötvennel olcsóbban, de ez azért elég durva. Nekem legalább is. Néhány német metál rajongó már négykézláb röhög rajtam, hogy csak egy doboz sört veszek. N...
Progik Mai előzetesünk négy kompániáját egyetlen dolog köti össze; mégpedig az, hogy a saját stílusukban mindannyian egyfajta előremutató, kíváncsi, próbálkozó jelleget tudhatnak a magukénak. A holland The Gathering-nek 1993 óta jelennek meg lemezeik, többs...
 • FENTE LEVENTE

  Bereked a hangom,keresem a rangom.
  Csillagom vagy száz van,napos melegházban.
  Tarkán fordítottan,sapkám ordítottam!
  Szójátékom véges,eszem azért égess.HESS!

  (FENTE LEVENTE)

 • HUNaBAZSI

  Megint előkaptam a Rio Grande albumot!!!!!
  Nagyon odabasz!!!!!
  Psalm69 örök de ez a lemez is nagyon baba.
  MINISTRY CSODÁLATOS VOLT!!!!
  Kár, hogy idén nem lesznek.Remélem minnél elöbb jönnek Magyarországra!!!!