A Rádió C Szigetajánlója

09.Szerda, Roma sátor

Gyass (Szerbia) 20.15

„Gyass: cigányul így hívunk valahova, gyere megyünk gyass. Izgalmas formáció aki szereti a tempós virtuóz etnójazzt az dzsajonki”.

10. Csütörtök, MüPa Jazz Színpad

Tom Walsh Trio (CAN-H) 21.30

„Kell a zűrzavarban valami mély kulturális élmény valami szerkesztett zűrzavar, még ha nem is értjük olykor olykor.”

11. Péntek, Nagyszinpad

Guru’s Jazzmatazz feat. Solar & Doo Wop (USA) 16.30

„Ha csak a fele igaz annak amit itt leírnak akkor ott a helyem”

12. Szombat, Roma Sátor

Giani Lincan & Gipsy Band (RO) 23.00

„A világ legnagyobb élő cimbalom virtuóza. Nem tudtam soha megérteni, hogy lehet eltalálni a megfelelő hangot a cimbalmon – nem egyszerű dolog – így hát nem cimbalmozok. Félelmetes technika, örült tempó, kifinomult improvizációk.”

13. Vasárnap, Nagyszinpad

Meshell Ndegéocello (USA) 18.00

A kortárs funk egyik legemlematikusabb figurája: Egy pici kopasz fekete nő basszusgitárral. A Mary Johnson név valószínűleg senkinek nem mond semmit, de a Meshell Ndegéocello már annál inkább, hiszen az 1969-ben született amerikai basszusgitáros-énekes-zeneszerző csodalény már a kilencvenes évek hajnala óta a földgolyó egyik legizgalmasabb zenéjét írja és adja elő. Ő az, aki újradefiniálta a funkot, helyére rakta a soult, ezért többször Grammyre jelölték, biszexuális polgárjogi aktivista, Madonna privát kiadója, a Maverick Records egyik legelső szerződtetett előadója, feledhetetlen albumok szerzője

„Ennyi mindent bele préselni egy ilyen pici lányba? Mintha a mamám főzne valami extrát.”

14. Hétfő, Roma sátor

Parno Graszt 21.30

Paszab büszkesége, a Parno Graszt már első albumával a világzenei listákat ostromolta. A hagyományos előadásmód és a könnyed, fülbemászó dallamok azonban nem ragadnak meg a tradícióknál, hanem magukba olvasztják a modern zenei irányzatokat, megkockáztatjuk- slágereket is, mindezt magyar és cigány nyelven előadva.

„Kedvenc zenekarom. Amikor hallgatod őket mintha a mesebeli cipő lenne rajtad, táncolni kell.

15. Kedd, MüPa Jazz Színpad

Oláh Kálmán Sextet 21.30

A sok éve, állandó maggal, de változó fúvós-szekcióval működő zenekar minden megszólalása alkalmával a jazz művészi erejét bizonyítja. Így lesz ez most is; a garanciát egy nemzetközi tekintélynek számító zongorista-zeneszerző neve, azaz Oláh Kálmán jelenti.

„Egy ikon akinek minden munkája remekmű, mintha nem tudna hibázni, azt gondolom az utolsó napon érdemes meg hallgatni mi fog történni az elkövetkező 50 évben a zenében”

Eddig tartott a Rádió C zenei szerkesztőjének Sziget ajánlója. Biztosak lehettek abban: az említett produkciók mindegyike prémium zenei élményt nyújt majd. Hajrá!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Félszívvel Mai ajánlónkban ismét négy társulatot emelünk ki a pénteki fellépők közül, amelyeket jó szívvel ajánlunk megismerésre bárkinek. Guru az egyik legismertebb figura azok közül az alkotók közül, akik a kilencvenes évek első harmadában keltették föl a hip...
Nappal is EgyÜtt… Nos, a második napon munkábaálltam az első reggeli szolgálatra. A nap egy olasz sráccal kezdődött, aki kitenyerelt egy fürdőkonténerben egy igen magasan lévő, igen kicsi ablakot - persze baleset volt, annál is inkább, mert tanú sem volt. De volt "ro...
Kúl verdák, mocskos kicsi szájak A tervezetthez képest késve indulunk, de hát a késés ideje fordítottan arányos a leküzdendő távolsággal, valószínűleg ez örök törvény. Kifelé menet a tegnapihoz hasonló jelenségbe botlunk, de ma a feltuningolt(?) külsejű járgányok viszik a vizuális p...