Bootsie a Szigeten: ellazul, bólógat

Sziasztok, Kultplay a Szigetblogon, ajánlunk, figyeljetek:

A legnagyobb magyar hiphop arc, Dj Bootsie, a méltán népszerű Zagar zenekar turntablistája élőben, zenekari kísérettel nyomja debütáló szólóalbumának anyagát pénteken, a Wan2 színpadon, este fél nyolckor. Oka van annak, hogy az eseményt legalább annyira jelentősnek tartjuk, mint mondjuk a Coldcut, a Scissor Sisters, vagy a Jazzmatazz fellépését, melyek szintén a pénteki szigetnapra esnek. DJ Bootsie ugyanis azon kevés hazai lemezlovasok egyike, aki producerként, alkotóként és zenészként is megmutatja magát, sőt: Yonderboi és Deutch Gábor mellett ő is azok közé a magyar művészek közé tartozik, akik külföldön jóval komolyabb megbecsülést kapnak, mint a hakniértékesítésre szakosodott hazai pályán.

A péntek esti buli extra érdekessége, hogy a DMC bajnok szkreccsmester a lemezjátszók és a szemplerek mellett élő zenei kísérettel dolgozik majd: dob, gitár, és cselló is szerepel a repertoárban. Felhívtuk Bootsie-t telefonon, hogy személyesen is érdeklődjünk, mire számíthattok péntek este a Wankettő színpadon.

– Triphop, hiphop, szkreccs és jazzes improvizációk. Nem annyira pörgős, inkább laza, bólogatós – körvonalazta a zenei műfajt Bootsie. – Olyan zenét akarunk játszani a közönségnek, amit magunk is szeretünk: tartalmas, egy-egy műfajnak és fúzióinak az összes stílusjegyét tartalmazó, ínyenc tánczenét. Az élő hangszerek persze lehetőséget adnak a jazzes improvizációkra, az ambientes elszállásokra, a filmzenés betétekre is. Ja, és lesz vetítés: Mátrai Miklós Vj installációi pörögnek majd a kivetítőn.

Bootsie a külföldi és hazai fellépések között már új albumán dolgozik, jövő nyárra ígéri eklektikus hiphop lemezét. Reppereket keres, de mint mondja, nehéz olyan művészeket találni Magyarországon, akiket az alkotói munka jobban érdekel a szakmai rivalizálásnál, a személyes ellentéteknél. Bootsie a magyar popipar ronin-ja, biztosak lehettek abban, hogy nem pléjbekkről, és nem félvállról szórakoztat majd. Legyetek ott, addig is nézzétek meg a videoklippet, hallgassátok a letölthető zenéket!

3 thoughts on “Bootsie a Szigeten: ellazul, bólógat

  1. anthraxx

    Ő az Árral szembenes csavo? hallottam egyszer, kurva jol szkreccsel:)))

  2. urbansector

    Nagyon jó volt. Nagyon nagyon jóóó

  3. FENTE LEVENTE

    Fehér sapkák húsdarabkák,gőzölög a gulyásleves.
    Téli álmok,jeges halmok,alatta a folyás heves.

    (FENTE LEVENTE)

Comments are closed.